Η LG παραδέχτηκε πρόσφατα ότι μία οθόνη της για υπολογιστή παρουσιάζει πρόβλημα όταν βρίσκεται σε απόσταση έως και 2 μέτρων από WiFi router.

Η LG Ultrafine 5K οθόνη, η οποία κοστίζει περίπου 1.050 ευρώ, έχει σχεδιαστεί ως εξωτερική οθόνη για Mac. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η εταιρεία έλαβε πληθώρα παραπόνων από πελάτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι όταν η οθόνη βρίσκεται κοντά σε WiFi router είτε τρεμοπαίζει, είτε απενεργοποιείται εντελώς. Η LG δήλωσε ότι οι πελάτες θα πρέπει να αλλάξουν τη θέση της οθόνης ώστε να μην είναι κοντά στο router.

«Η συσκευή δεν είναι σωστά θωρακισμένη από την ακτινοβολία του WiFi και για τον λόγο αυτόν δεν γίνεται να έχεις την οθόνη σε κοντινότερη απόσταση των 2 μέτρων από το router γιατί αυτή απενεργοποιείται», έγραψε στην ιστοσελίδα της Apple ένας πελάτης. Ένας άλλος έγραψε «η συγκεκριμένη οθόνη δεν ήταν απλά έτοιμη για κυκλοφορία».

k5tglwtv

Σε ανακοίνωσή της η LG ζήτησε συγνώμη στους πελάτες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

«Η αλλαγή της θέσης της οθόνης ή του router διορθώνει το πρόβλημα», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ultrafine 5K που θα κατασκευάζονται από τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχουν «ενισχυμένη θωράκιση» για την προστασία των συσκευών από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ενώ οι πελάτες που αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.