Κάθε μέρα σερβίρονται και καταναλώνονται 2,5 δισεκατομμύρια καφεδάκια στον πλανήτη. Είτε σκέτο τον προτιμάτε, είτε με γάλα, η τέχνη του να ψήσεις καφεδάκι ζητά ακρίβεια.

Το «Cafe X», με ρομπότ-καφετζή, έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο Χονγκ Κονγκ. Τώρα και στο Σαν Φρανσίσκο να σερβίρει τους βιαστικούς ένα τέλειο καφεδάκι στα γρήγορα.

Το σχεδίασε ο Henry Hu και είναι ένα σύστημα συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ με φρέσκα υλικά και υψηλά στάνταρ υγιεινής. Μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα.

rbbotcfe2

Διαλέγετε από τρία διαφορετικά είδη καφέ, καθώς και αν θέλετε γάλα, καραμέλα ή κάτι άλλο και συνεχίζετε με πληρωμή.

Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-καφετζής θα αρχίσει να τον ετοιμάζει και θα σας τον παραδώσει σε 20 δευτερόλεπτα.

«Ξοδεύουμε άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ.

Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα» εξηγούν, στο Designboom, οι άνθρωποι του «Cafe X».

«Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα».