Το Android Market είναι πλέον διαθέσιμο στην Κίνα, μιας και πριν από λίγες το App Store κάποιοι αδυνατούσαν να συνδεθούν, ενώ κάποιοι άλλοι αντιμετώπιζαν καθυστερήσεις κατά την περιήγησή τους μέσα στην ιστοσελίδα, νωρίτερα αυτήν την βδομάδα.

Αν και τα σενάρια για λογοκρισία από μεριάς της Κινέζικης Κυβέρνησης έπαιρναν και έδιναν, αποδείχθηκε ότι αλλού εντοπιζόταν το πρόβλημα, τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

«Εντοπίσαμε ένα τεχνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης λογισμικού, το οποίο και διορθώσαμε τώρα», έγραψε ο εκπρόσωπος της Google Taj Meadows σε e-mail που δημοσιεύθηκε στο CNET.

Το Android App Store είναι ένα από τα πολλά sites της Google που αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν θέματα πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή της χώρας, έτσι η επιστροφή στην ομαλότητα δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, όταν πρόκειται για το Great Firewall της Κίνας.

Όλων των ειδών οι θεωρίες είχαν ακουστεί σχετικά με την αιτία του φαινομενικού αποκλεισμού, που κυμαίνονται από το να ήταν η απάντηση της Κίνας στην Google που επιτρέπει στον Δαλάι Λάμα και στον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου να συνδεθούν μέσω του Google +, μέχρι και ως μια κίνηση προς όφελος του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος, Qiushi, της Baidu εις βάρος της Google Android .

Η απεμπλοκή είναι καλή είδηση για την Google και την Android, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των Android εφαρμογών στην Κίνα θα συνεχίσει να προέρχεται από τοπικά, ανεπίσημα app στη χώρα.

Πηγή: proho.gr