Στην απόφαση να ανοίξει ειδικούς θαλάμους μέσα σε αεροδρόμια προκειμένου να επιτρέπει στους κατόχους του κινητού τηλεφώνου Galaxy Note 7 να τα ανταλλάσσουν με κάποια άλλη συσκευή ή να παίρνουν επιστροφή χρημάτων, πριν επιβιβαστούν στην πτήση του προχώρησε η Samsung.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η Samsung θα στήσει τους ειδικούς θαλάμους, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι πριν από τα σημεία ελέγχου των επιβατών. Εκεί οι κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων θα έχουν δύο επιλογές, είτε να πάρουν τα χρήματα πίσω από την αγορά της συσκευής είτε να ανταλλάξουν το Galaxy Note 7 με κάποιο άλλο smartphone της εταιρείας.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά αναφορές ότι το συγκεκριμένο μοντέλο smartphone είχε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα με την μπαταρία, όπου σε πολλές περιπτώσεις είχε προκληθεί φωτιά ή πυκνός καπνός αναδυόταν από τη συσκευή.

Οι θάλαμοι θα ανοίξουν σε πληθώρα αεροδρομίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας, μετά την απαγόρευση που εξέδωσαν πολλές αεροπορικές εταιρείες, εξαιτίας ανησυχιών για την εκδήλωση επικίνδυνου περιστατικού εν ώρα πτήσης.

Στην Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχει απαγορευτεί η επιβίβαση στα αεροπλάνα των κατόχων του Galaxy Note 7, βάσει των κανόνων που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές αεροπορίας αυτών των χωρών.