Με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με ένα γυάλινο τζάμι ενός επίπλου αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε μια τηλεόραση.

Πρόκειται για τη νέα διάφανη τηλεόραση της Panasonic και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Consumer Electronics Show, με στόχο να καταστεί εντελώς αόρατη. Η εταιρεία αντικατέστησε τη LED οθόνη με μια OLED και όταν δεν είναι σε λειτουργία δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πρόκειται για τηλεόραση. Μάλιστα οι χρήστες μπορούν να δουν μέσα από το τζάμι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, μια οθόνη OLED χρησιμοποιεί pixel αυτοφωτισμού, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παλιότερα υπήρχε η απαίτηση για έναν οπίσθιο φωτισμό ώστε να ενισχυθεί η εικόνα στην οθόνη, αλλά τώρα, οι χρήστες μπορούν να έχουν μια σαφή και φωτεινή εικόνα χωρίς τίποτα να δίνει ώθηση στο παρασκήνιο. Για να αναδείξει το βελτιωμένο μοντέλο η επιχείρηση ενσωμάτωσε μια OLED οθόνη και πλέον αυτή μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε ένα έπιπλο ως συρόμενο τζάμι. Αν η οθόνη δεν είναι σε χρήση, οι καταναλωτές μπορούν να δουν τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από αυτήν.

Η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και είναι απίθανο να είναι διαθέσιμη για τουλάχιστον τρία χρόνια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Panasonic. Το κόστος είναι επίσης άγνωστο.

hsfhgsfgh2

Η Panasonic έχει επίσης σχεδιάσει την αόρατη τηλεόραση ώστε να δημιουργήσει ένα juke box. Πριν από τη βελτιωμένη έκδοση, η εταιρεία δεν ήταν ευχαριστημένη με τα επίπεδα διαφάνειας, όταν η οθόνη ήταν κλειστή καθώς μια απόχρωση στο διαφανές γυαλί ήταν ακόμη ορατή. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και οι χρήστες μπορούν να δουν ξεκάθαρα μέσα από το γυαλί.

hsfhgsfgh3

hsfhgsfgh4

hsfhgsfgh5