Αν κάποιος ψάχνει τρόπους να «σκοτώσει» την ώρα του, η Google έχει τη λύση και μάλιστα μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Πλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορείτε να παίξετε πασιέτζα ή τρίλιζα απευθείας από τον browser σας, απλά κάνοντας αναζήτηση το όνομα του παιχνιδιού στο Google. Η υπηρεσία λειτουργεί τόσο στην αναζήτηση από σταθερό υπολογιστή, όσο και από και κινητό.

Αφού πληκτρολογήσετε το όνομα, το παιχνίδι θα εμφανιστεί στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά όπως φαίνεται δεν εμφανίζονται ακόμη και τα δύο παιχνίδια σε όλους τους χρήστες.

Η Google σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε το επίπεδο δυσκολίας που θέλετε να παίξετε ή να παίξετε τρίλιζα με έναν άλλο χρήστη.

pfpasjn3

Εκτός από τα παιχνίδια, η εταιρεία έχει προσθέσει επίσης κάποιες άλλες διαδραστικές λειτουργίες στην αναζήτηση οι οποίες και πάλι δεν είναι ακόμη ορατές σε όλους τους χρήστες. Έτσι για παράδειγμα, αν κάποιος πληκτρολογήσει «flip a coin» δηλαδή «ρίξε ένα κέρμα», ένα παράθυρο θα εμφανιστεί στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης με ένα κέρμα το οποίο θα προσγειωθεί σε μια πλευρά. Είναι δηλαδή το «κορώνα ή γράμματα» οπότε την επόμενη φορά που είστε σε κάποιο δίλημμα, μπορείτε να αφήσετε τη Google να αποφασίσει για εσάς.

pfpasjn2

Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει επίσης μια νέα δυνατότητα σε όποιον ψάχνει τους ήχους των ζώων. Έτσι αν κάποιος πληκτρολογήσει «What does a cat sound like?» δηλαδή «Τι ήχο κάνει μια γάτα;» θα έχει μαζί και ένα ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς και μια μικρή λίστα με άλλα ζώα.

«Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα από τις ευχάριστες εκπλήξεις που σας περιμένουν στο Google», έγραψε ο Stephen Cognetta, εκπρόσωπος της Google σε μια δημοσίευση. Στόχος ουσιαστικά της Google είναι η αναζήτηση να γίνει κάτι περισσότερο από απλή έρευνα και να γίνει πιο διασκεδαστική.