Ξεκίνησε και επίσημα η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές και smartphones, το οποίο φέρει την ονομασία Android 7.0 Nougat.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού είναι ότι επιτρέπει σε δύο εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, ενώ καθιστά δυνατή την εμφάνιση πιο πολύπλοκων τρισδιάστατων γραφικών στη συσκευή.

Προς το παρόν η ενημέρωση για την αναβάθμιση στο Nougat είναι διαθέσιμη μόνο στα Nexus smartphones και tablets. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google ένα επερχόμενο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας της LG θα έχει ήδη προεγκαταστημένο το νέο λειτουργικό.

Ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες smartphones θα πρέπει να περιμένουν έως ότου οι κατασκευαστές φορητών συσκευών κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους προτού είναι δυνατή η εγκατάσταση του κώδικα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η κυκλοφορία του Nougat αποτελεί πρόκληση για την Google, κύριος στόχος της οποίας είναι να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία, μόνο το 15% του συνόλου των συσκευών που ενσωματώνουν το Anrdoid έχουν κάνει αναβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση.