Φαίνεται πως ελαττώματα ανακαλύφθηκαν στα παραγόμενα από την Wintek πάνελ αφής, η οποία συνεργάζεται με την Apple για την επόμενη γενιά iPhone. Τα συγκεκριμένα θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής, μιας και λέγεται ότι είναι δύσκολο να αποφευχθούν κατά την παραγωγή, ειδικά αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα στη διαδικασία. Οι οθόνες υποτίθεται ότι εμφάνισαν φυσαλίδες, όπου οι μικρές φούσκες αερίου είναι παγιδευμένες μεταξύ του πάνελ αφής.

Η εταιρεία κατασκευής με βάση την Ταϊβάν Wintek είχε κάποια προβλήματα με τα iPhone 5 πάνελ που παράγει, σύμφωνα με μια νέα αναφορά, και το φαινόμενο έχει ήδη εντοπιστεί σε ορισμένα από τα iPhone 5 πάνελ που έχουν ήδη παραχθεί. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, επειδή η διαδικασία παραγωγής είναι παρόμοιας φύσης με εκείνης του iPhone 4, η Wintek αναμένεται να λύσει το ζήτημα κατασκευής ιδιαίτερα γρήγορα.

Η αναφορά η οποία δημοσιεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν από τα φημολογούμενα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου της Apple στις 4 Οκτώβριου 4, ενδεχομένως να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί τελικά η Apple, να μην έχει καταφέρει να πληροί τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να μείνει εντός χρονοδιαγράμματος.

Με πάνω από ένα χρόνο από την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το iPhone, η Apple είχε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεσή της για να εξασφαλίσει τουλάχιστον τις πρώτες παρτίδες του νέου κινητού, οπότε θα μπορούσε αυτή η αναφορά να μην είναι τίποτα άλλο από λαθεμένες πληροφορίες, ενώ μην ξεχνάμε και την χρονική που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, δηλαδή λίγες μέρες από την υποτιθέμενη παρουσίαση.

Άλλωστε με την Wintek να θεωρείται ότι παρέχει μόνο το ένα τέταρτο της συνολικής προμήθειας των iPhone πάνελ αφής, την TPK Holding να είναι υπεύθυνη για το 60-65% και την CHIMEI Innolux για το υπόλοιπο, η Apple είναι πολύ πιθανό να έχει προνοήσει και να έχει υπολογίσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, ακριβώς για την αποφυγή ενός τέτοιου σεναρίου.

Πηγή: proho.gr