Η νέα συσκευή της Apple φαίνεται πως έρχεται τον Σεπτέμβριο αλλά το όνομά της μάλλον δεν θα είναι αυτό που πολλοί νομίζουν.

Η νέα συσκευή, η οποία αναμενόταν να ονομάζεται iPhone 7, λέγεται ότι θα βγει προς πώληση την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον περιβόητο Evan Blass, ο οποίος αρκετές φορές έχει αποδειχθεί σωστός σε αυτά που διαρρέει, Ο Blass μοιράστηκε στο Twitter τις διαρροές του διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία αναφέρεται στην επίσημη έκδοση και όχι στην εκδήλωση για τη συσκευή. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ότι η ανακοίνωση θα γίνει νωρίτερα, ίσως κοντά στις 6 Σεπτεμβρίου, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Blass δεν ανέφερε καμία πηγή για τις πληροφορίες του αλλά οι παλιότερες σωστές προβλέψεις του τον κάνουν να θεωρείται αξιόπιστος. Η πρόβλεψη είναι επίσης αρκετά ασφαλής δεδομένου ότι η Apple συνήθως εγκαινιάζει ένα νέο iPhone γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την Παρασκευή ως ημέρα των εγκαινίων.

Εν τω μεταξύ, άλλες διαρροές αναφέρουν ότι η Apple δεν σκοπεύει αποκαλέσει την επόμενη συσκευή της, ως iPhone 7 αλλά να επιλέξει αντί για αυτό, το όνομα «iPhone 6SE». Η φήμη προέρχεται από τη γερμανική ιστοσελίδα με ειδήσεις τεχνολογίας Apfelpage, η οποία έκανε λόγο για κινεζικές πηγές από τους προμηθευτές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει τελικές συσκευασίες και ετικέτες με το νέο όνομα.

Το όνομα iPhone 6SE θα είχε νόημα, δεδομένου ότι όλες οι φήμες δείχνουν ότι το επόμενο iPhone της Apple είναι μια επαναληπτική έκδοση και όχι ένας εντελώς νέος σχεδιασμός. Θεωρείται επίσης ότι η νέα συσκευή θα είναι σχεδόν ταυτόσημη με τον προκάτοχό του, το iPhone 6S, με εξαίρεση τις πιο διακριτές γραμμές κεραίας, βελτιωμένες κάμερες και την αμφιλεγόμενη υποδοχή ακουστικών.