Το Amazon είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως με χιλιάδες πελάτες καθημερινά.

Η Daily Mail δημοσιεύει μια έρευνα με το ποια είναι τα προϊόντα που αγοράζουν περισσότερο οι Βρετανοί δίνοντας γενικότερα μια εικόνα με τα πιο δημοφιλή πράγματα που πωλούνται μέσα από την πλατφόρμα.

Εκτός από το τσάι όμως που είναι αναμενόμενο να είναι στην κορυφή στη χώρα, μερικά άλλα προϊόντα που αγοράστηκαν περισσότερο το 2016 εκπλήσσουν, μεταξύ των οποίων τα σύνεργα μελισσοκομίας και τα ρετρό φωτιστικά. Άλμπουμ του David Bowie και DVD Star Wars έχουν επίσης μια θέση ενώ όσον αφορά τα βιβλία στις προτιμήσεις του κοινού είναι αυτά με τις συμβουλές υγιεινής διατροφής.

Παρατηρείται επίσης μια αύξηση στη χώρα, αλλά και γενικότερα στις υπόλοιπες, της επιλογής προϊόντων που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα όπως για παράδειγμα των εργαλείων για τη μελισσοκομία.

Στη δεκάδα με τα πιο δημοφιλή προϊόντα που έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία είναι επίσης διάφορα παιχνίδια, και φιγούρες με τον Μπάτμαν να ξεπερνάει τον Σούπερμαν κατά 66%. Διαχρονικά και όσον αφορά τους καλλιτέχνες οι Beatles βρίσκονται συνεχώς στις προτιμήσεις των καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλοι καλλιτέχνες ανά διαστήματα.

«Έχουμε δει μια αυξανόμενη δημοτικότητα στα πάντα, από τις συσκευές για την κουζίνα όπως οι φούρνοι μέχρι στα βιβλία για τους καλοφαγάδες, στα εργαλεία κήπου και ιδιαίτερα στα είδη για τη μελισσοκομία» αναφέρει εκπρόσωπος του Amazon εκφράζοντας την αντίληψη ότι ο κόσμος ολοένα και στρέφεται στην ηλεκτρονική αγορά προϊόντων και αγαθών. Βέβαια η λίστα διαφέρει σχετικά από χώρα σε χώρα σε κάποιες προτιμήσεις αλλά η έρευνα δείχνει τη γενικότερη τάση.