Το Facebook έχει ανακοινώσει αρκετές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα κάνουν τις συνομιλίες τους μέσω Messenger.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων και συνομιλιών θα έρθει με νέα χαρακτηριστικά. Αρχικά θα προβάλλονται οι «αγαπημένες» επαφές με το όνομα και την εικόνα, καθώς και τα πρόσφατα απεσταλμένα και εισερχόμενα μηνύματα. Ενώ οι αρχικές εκδόσεις της εφαρμογής επέτρεπαν στους χρήστες μόνο να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, οι τελευταίες αναβαθμίσεις έχουν προσθέσει διάφορες λειτουργίες όπως την αποστολή emoji’s, τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων, αλλά και την αποστολή ηχητικών μηνυμάτων και φωτογραφιών. Πέρα από αυτά ο τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων όσον αφορά τα κείμενα δεν άλλαξε δραματικά.

Εκπρόσωπος του Facebook αναφέρει σχετικά: «Μέχρι τώρα, η χρήση όσον αφορά στα εισερχόμενα μηνύματα δεν συμβαδίζει με τους νέους τρόπους που οι άνθρωποι συνδέονται. Έτσι σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο απλό και να είναι εύκολο να βρείτε αυτόν που θέλετε να ξεκινήσετε μια συζήτηση».

Με βάση την τελευταία ενημέρωση, οι συζητήσεις στην αρχική οθόνη θα εμφανίζονται μαζί με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις επαφές σας. Τα πιο πρόσφατα μηνύματα θα εξακολουθούν να είναι στην κορυφή της οθόνης, αλλά κάτω από αυτά θα υπάρχει μια νέα ενότητα με «Αγαπημένα» που θα δείχνει τους φίλους και τα άτομα που συνδέεστε συχνότερα.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ακόμη και μια καρτέλα με την επιγραφή «ενεργός τώρα», από όπου θα μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή ποιοι είναι συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα. Η αρχική οθόνη του Messenger θα εμφανίζει επίσης υπενθυμίσεις όπως τα γενέθλια φίλων. «Με αυτές τις ενημερώσεις στοχεύουμε να κάνουμε το Messenger πιο απλό στη χρήση παρουσιάζοντας ταυτόχρονα περισσότερες και σχετικές πληροφορίες. Προσβλέπουμε στην οικοδόμηση ακόμη περισσότερων τρόπων για να κάνουμε τη χρήση του Messenger καλύτερη στο μέλλον», αναφέρει η εταιρεία.

Δεν είναι ωστόσο σαφές πότε θα μπορούν όλοι οι χρήστες να απολαμβάνουν τη νέα μορφή του Messenger και πότε θα γίνει διαθέσιμη σε όλους η αναβάθμιση.

fbmessenger1 fbmessenger2