Τα «αφεντικά» της Apple είναι έτοιμα για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με τη νέα έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος στα smartphones και τις φορητές συσκευές.

Η εταιρεία έχει ήδη αποκαλύψει μερικές μεγάλες αλλαγές του λογισμικού για το΄«έξυπνο» ρολόι και τα άλλα προϊόντα Mac, αλλά και τις ενημερωμένες εκδόσεις που θα επηρεάσουν τους περισσότερους χρήστες.

Ανακοινώνοντας επισήμως το iOS 10 στο συνέδριο δημιουργών εφαρμογών της εταιρείας κολοσσού, κορυφαία στελέχη της Apple αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος. Η πρώτη είναι μια συνολική αλλαγή στην επαφή με το χρήστη: Από την οθόνη κλειδώματος και το κέντρο ελέγχου, το iOS ανανεώνεται για να επωφεληθεί από χαρακτηριστικά όπως την 3D αφή στο iPhone 6s και 6s Plus. Ο σχεδιασμός του iOS έχει παραμείνει αρκετά παρόμοιος από το iOS 7 που λανσαρίστηκε πριν από μερικά χρόνια και η Apple δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, παρά μόνο μικρά χαρακτηριστικά.

Ένα από τα πράγματα που θα αλλάξουν, αφορά στη Siri καθώς θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά στην εικονική φωνή. Δείχνει μια δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει περισσότερα μέσω της Siri.

Οι φωτογραφίες είναι ο επόμενος στόχος της εταιρείας με ένα νέο χαρακτηριστικό που θα λέγεται «Memories» και θα δημιουργεί περιεχόμενο όπως μικρές παρουσιάσεις με μουσική. Η Apple επίσης ενίσχυσε την ικανότητα αναγνώρισης προσώπου ώστε να μπορεί να σαρώσει τις φωτογραφίες σας και να σας επισημάνει. Αυτό είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό που οι χρήστες αξιολογούν διαφορετικά ο καθένας. Οι χάρτες και η μουσική είναι οι επόμενοι στόχοι της Apple που σκοπεύει να τα αναβαθμίσει και να τα κάνει πιο χρηστικά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολοκληρωτική αναγέννηση που προσπαθεί να επιτύχει η εταιρεία στις συσκευές της μέσω του λογισμικού και σίγουρα θα είναι μια απάντηση στον ανταγωνισμό που την πλησιάζει επικίνδυνα.