Ένα δίχρονο κορίτσι σώθηκε το πρωί της Κυριακής στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, 32 ώρες μετά την απαγωγή του, χάρη σε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το κορίτσι χάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν η ίδια και η οικογένειά της άλλαζαν τρένα στην πόλη Χενγκσούι. Η αστυνομία χρησιμοποιώντας εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σιδηροδρομικού σταθμού δημοσιοποίησε την περιγραφή του ύποπτου απαγωγέα στα ΜΜΕ, αλλά και στη νέα πλατφόρμα του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η εφαρμογή «Tuanyuan» («Επανένωση» στα Κινεζικά) που ανέπτυξε η εταιρία Alibaba δίνει πλέον τη δυνατότητα σε περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να ανταλλάσσουν επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί απ’ όλη τη χώρα μπορούν τώρα να συνεργαστούν μέσω της εφαρμογής, δήλωσε ο Λιου Ζενφέν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Alibaba. Το νέο σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή στις 11 Μαΐου και έχει ήδη πάνω από 150.000 followers.

Οι χρήστες που είναι κοντά στο μέρος όπου απήχθη ένα παιδί λαμβάνουν ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και περιγραφών.

«Εάν ένα παιδί αγνοείται για μία ώρα, οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Ύστερα από 2 ώρες (σε ακτίνα) 200 χιλιομέτρων, 3 ώρες 300 χιλιομέτρων και στη συνέχεια σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων», εξήγησε αξιωματούχος από την ομάδα του υπουργείου κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Πολλοί πολίτες έστειλαν πληροφορίες για το αγνοούμενο κοριτσάκι μέσω της πλατφόρμας παρόλο που ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο, εξήγησε ο ίδιος. Αυτό βοήθησε αμέσως την αστυνομία να βρει το παιδί μέσα σε δύο ημέρες.