Το Miraffe είναι μια συσκευή που μπορεί και αναγνωρίζει οποιοδήποτε αντικείμενο, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν μπορεί να το δει ή να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Θυμίζει, δηλαδή, τη δημοφιλή εφαρμογή Shazam, μόνο που αντί για τραγούδια, το Miraffe εμφανίζει το όνομα οποιουδήποτε πράγματος βρίσκεται μπροστά του.

Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για την αναγνώριση μιας κούπας ή ενός μολυβιού, η συσκευή υποστηρίζει ότι είναι ικανή να ταυτοποιήσει ζώα ή φυτά που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε. Η τεχνολογία του Miraffe, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, μπορεί να είναι χρήσιμη και για παιδιά ως ένας τρόπος για να τα βοηθήσει να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους, ενώ θα μπορούσε να είναι και ένα εργαλείο για τους γονείς που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον καταιγισμό των ερωτήσεων από τα περίεργα παιδιά τους.

Επιπλέον υπάρχει η ελπίδα ότι η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με προβλήματα όρασης έτσι ώστε θα μπορούν να καταλάβουν τι είναι ένα αντικείμενο, αλλά και τι βρίσκεται γύρω τους σε έναν άγνωστο χώρο.

Ο Huang Jinlong, ένας μηχανικός ηλεκτρονικών ειδών από το Chengdu της Κίνας, ο οποίος ανέπτυξε τη συσκευή, είπε ότι την εμπνεύστηκε αρχικά για να έχει ένα εργαλείο η κόρη του και βλέπει τώρα ότι το Miraffe θα μπορούσε να έχει πολλαπλές και σημαντικές χρήσεις και σε άλλα επίπεδα.

Έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με έναν φορητό καθρέφτη σε μια θήκη σε σχήμα καμηλοπάρδαλης και διαθέτει οθόνη αφής στο μπροστινό μέρος και μια κάμερα στο πίσω. «Έχουμε δημιουργήσει το Miraffe, την πιο έξυπνη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου για τα παιδιά, η οποία μπορεί να απαντήσει σε κάθε ερώτηση των παιδιών σας σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο», αναφέρει ο ίδιος.

Shazam1 Shazam2 Shazam4