Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ψηφιακή επικοινωνία περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα έρευνας στην Ευρώπη, τα οποία δημοσιεύτηκαν στα τέλη Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η μελέτη σε όλα τα κράτη-μέλη έδειξε πως η χρήση του Mobile Internet αυξήθηκε σημαντικά με το 69% των νοικοκυριών να έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με πρόσβαση στο Mobile Internet σήμερα. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με μία αύξηση 21 μονάδων σε σχέση με το 2014! Η ανάπτυξη αυτή της επικοινωνιακής δραστηριότητας συνδέεται άμεσα με τη ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Πιο αναλυτικά η έρευνα έδειξε ότι:

  • Το κοινό προτιμά την επικοινωνία μέσω κλήσεων από κινητά τηλέφωνα (9 στους δέκα συμμετέχοντες)
  • Το 75% χρησιμοποιεί μηνύματα SMS, το 69% e-mails, το 67% κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα και το 53% εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων
  • Στην καθημερινή τους ζωή, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι η κινητή τηλεφωνία είναι πιο σημαντική (74%) από το Mobile Internet (34%) και από τη σταθερή τηλεφωνία (32%).
  • Το Mobile Internet πάντως διεισδύει στο ηλικιακό γκρουπ 15-24 ετών ως η δεύτερη σημαντικότερη υπηρεσία επικοινωνίας μετά την κινητή τηλεφωνία, την ώρα που για ανθρώπους άνω των 55 ετών έρχεται στην έκτη θέση της ίδιας λίστας.

Η έρευνα καλύπτει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεξήχθη από 17 έως 26 Οκτωβρίου 2015 και πήραν μέρος 27.822 Ευρωπαίοι πολίτες.

Όσον αφορά τις παροχές στην Ελλάδα, η Vodafone προσφέρει σήμερα διπλάσια κάλυψη 4G/4G+ και διπλάσιες ταχύτητες Mobile Internet και διασφαλίζει σε ιδιώτες και επαγγελματίες καλύτερο σήμα και πιο γρήγορο Internet σε περισσότερα σημεία από ποτέ. Επιπλέον, στο θέμα της κάλυψης η εταιρεία εγγυάται για το δίκτυό της και μάλιστα προσφέρει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να αποζημιωθούν αν τύχει να έχουν μια μη ικανοποιητική εμπειρία Internet ή ομιλίας σε 3 πολύ απλά βήματα μέσα από την εφαρμογή My Vodafone. Μέσω μιας πρωτοποριακής υπηρεσίας, ακόμη και αν τύχει να αντιμετωπίσουν οι συνδρομητές οποιοδήποτε θέμα, η Vodafone τους αποζημιώνει με 300ΜΒ ή/και 60 λεπτά χρόνο ομιλίας προς όλους!