Το προσωπικό του Facebook φημολογείται ότι ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή, που μοιάζει με το Snapchat, για να κρατήσει το κοινό νεαρής ηλικίας προσκολλημένο σε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Αυτό που λέγεται ότι ετοιμάζει είναι μια νέα εφαρμογή βασισμένη στην κάμερα των smartphones η οποία θα το φέρει σε άμεσο ανταγωνισμό με το πολύ δημοφιλές πλέον στους νέους, Snapchat.

Εξάλλου, όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να ξανακερδίσει την προσοχή ενός μέρους του κοινού του, δηλαδή του όχι τόσο φανατικού, εν μέσω του φόβου ότι πολλοί έχουν αρχίσει να βαριούνται το Facebook και στρέφονται σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Όπως αναφέρει επιπλέον η Wall Street Journal, αυτό το νέο εργαλείο ετοιμάζεται από μια ομάδα στο Λονδίνο που είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το κομμάτι αλλά γι’ άλλα εργαλεία του Facebook.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται και γνωρίζουν καλά το θέμα ανέφεραν επίσης ότι αυτή η εφαρμογή με την κάμερα που είναι υπό εξέταση, αποσκοπεί να παρακινήσει τους χρήστες να είναι ακόμη πιο δημιουργικοί. Το περιεχόμενο θα μπορεί αργότερα να μοιραστεί στους χρήστες του Facebook ή στα άλλα μέσα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του, συμπεριλαμβανομένου και του Instagram.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το Facebook έχει πλέον να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι απ’ ό,τι παλιότερα να κοινοποιήσουν την κατάστασή τους και «κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας τους», όπως έτεινε να συμβαίνει παλιά. Για να κρατήσει τους χρήστες σε εγρήγορση πρόσφατα πρόσθεσε τα βίντεο σε ζωντανή σύνδεση που γίνονται διαθέσιμα για όλους τους χρήστες επιτρέποντάς τους να μιλούν σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν εξάλλου τον τελευταίο καιρό, οι υπεύθυνοι του Facebook είναι να «αντιγράφουν» ή να εισάγουν με το δικό τους τρόπο όποια εφαρμογή ή εργαλείο γίνεται δημοφιλές σε άλλες πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα ώστε να κρατούν το κοινό φανατικά εκεί. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι προσπαθούν να κάνουν και τώρα βλέποντας τη δημοφιλία του Snapchat, οπότε αναμένονται νέες αλλαγές.