Ο άνδρας που βρίσκεται πίσω το πανάκριβο κινητό που ετοιμάζει η startup εταιρεία του, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να θέλει ένας πλούσιος να αγοράσει τη συγκεκριμένη συσκευή.

Στον 21ο αιώνα ένα πράγμα που διακρίνει τα iPhone της Apple είναι ότι ένας πάμπλουτος κι ένας οικονομικά ασθενέστερος μπορεί να έχουν την ίδια συσκευή με μόνη διαφορά ίσως μια μεγαλύτερη οθόνη ανάλογα με το μοντέλο, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η εταιρεία λοιπόν στοχεύει σε όσους πλούσιους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τις ίδιες συσκευές που έχει κάποιος που ζει χωρίς πολλά χρήματα. Η εν λόγω startup, η Sirin Labs, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια συσκευή 10.000 λιρών που ήδη έχει βαπτιστεί ως η «Rolls-Royce» των smartphones. Θα ονομάζεται Solarin και θα διατίθεται στο κατάστημα-ναυαρχίδα της εταιρείας στο Λονδίνο, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί μια πόλη που συγκεντρώνει την ελίτ των επιχειρηματιών κι όσων έχουν έχουν μεγάλη περιουσία.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Moshe Hogeg, ανέφερε δεν έχουν σκοπό την πολυτέλεια, αλλά την τεχνολογία. Το τηλέφωνο θα έχει λειτουργικό σύστημα Android όπως πολλά άλλα κινητά και θα κατασκευαστεί χωρίς «περιορισμούς ή συμβιβασμούς» σε ένα εργοστάσιο στη Σουηδία. Σε αυτό που θα δώσουν μεγάλο βάρος οι υπεύθυνοι είναι το θέμα ασφάλειας, καθώς όπως αναφέρουν, τα κινητά θα είναι εφοδιασμένα με το καλύτερο λογισμικό ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να είναι πολύ χρήσιμα στα αφεντικά των μεγάλων εταιρειών που έχουν μυστικά τα οποία θέλουν να προστατεύσουν. «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε ένα “στρατιωτικό” τηλέφωνο με ένα τηλέφωνο για καθημερινή χρήση. Είπαμε: ας δούμε αν μπορούμε να ενσωματώσουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, χωρίς περιορισμούς», είπε ο Hogeg.

Οι εμπνευστές πιστεύουν ότι το κινητό μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για εκατομμυριούχους από όλον τον κόσμο που μπορούν άνετα να δαπανήσουν 10.000 λίρες Αγγλίας για μια συσκευή. «Ως λάτρεις της τεχνολογίας, είπαμε ότι θέλαμε να φέρουμε την πιο εξελιγμένη τεχνολογία στο χώρο των smartphones», πρόσθεσαν οι δημιουργοί.