Σύμφωνα με όσα αναφέρει το TheVerge.com, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων φαίνεται πως έχουν επικρατήσει άνετα επί των SMS. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Mark Zuckerberg στο ετήσιο συνέδριο F8, η εφαρμογή Messenger του Facebook ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της εταιρείας για το 2015 και αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή στο iOS παγκοσμίως.

Στο περσινό συνέδριο είχε γίνει γνωστό πως το Messenger είχε 700 εκατ. ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση, αριθμός που πλέον έχει ξεπεράσει τα 900 εκατομμύρια χρηστών!

Δεδομένης της εξάπλωσης των εφαρμογών μηνυμάτων, αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν έκπληξη, ωστόσο είναι αξιομνημόνευτο το ότι η ανάπτυξη του Messenger έχει ξεπεράσει άλλες υπηρεσίες που κατέχει το κοινωνικό δίκτυο, όπως το WhatsApp και το Instagram.

Επιπλέον, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η δραστηριότητα σε Facebook Messenger και WhatsApp ανέρχεται στα 60 δισεκατομμύρια, τριπλάσιος αριθμός από τον ημερήσιο συνολικό αριθμό SMS, που ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια.

Τέλος, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να προσθέσει bot στην εφαρμογή του Messenger, που θα παρέχει μια σειρά από νέες δυνατότητες, όπως εξατομικευμένες προτάσεις ειδήσεων και την παραγγελία προϊόντων μέσα από το app.