Η νέα ναυαρχίδα της HTC είναι ένα ελκυστικό μοντέλο με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που φιλοδοξεί να κερδίσει το αγοραστικό κοινό των smartphones.

Το HTC 10 έχει μεταλλικό σχεδιασμό και ραβδώσεις στις άκρες που «παίζουν» με το φως, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό Android πλέγμα με μία πιο ελεύθερη διάταξη.

Το μπροστινό μέρος του είναι φτιαγμένο μόνο από ένα «φύλλο» γυαλιού με ένα κεντρικό κουμπί αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος και έχει έναν αρκετά λιτό σχεδιασμό στο σύνολό του. Διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών, ενώ είναι ταχύτερο και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις εντολές του χρήστη.

Αναβαθμισμένες είναι επίσης και οι κάμερες, με την κανονική να είναι 12 megapixels και την μπροστινή 5 megapixels. Επιπλέον έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα των φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ώστε να είναι πιο φωτεινές, καθαρές και με λεπτομέρειες.

Αυτό όμως για το οποίο μπορεί να καυχιέται ακόμη περισσότερο η HTC, είναι η ισχύς της μπαταρίας του και η διάρκεια ζωής που μπορεί να προσφέρει. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να μείνει ανοιχτό χωρίς φόρτιση για δύο μέρες, ενώ σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά μπορεί να φορτίσει το 50%, δηλαδή να καλύψει φόρτιση μιας ολόκληρης μέρας, χάρη στην τεχνολογία Quick Charge 3.0.

Μερικά από τα λοιπά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 32GB η οποία είναι επεκτάσιμη. Η HTC έχει προσπαθήσει ουσιαστικά να δώσει μια καθαρή εμπειρία Android με ελαφριές προσαρμογές. Έχει, για παράδειγμα, αφαιρέσει εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί και από την HTC και από την Google για να κάνει πιο εύκολη τη χρήση του. Ένα από αυτά είναι ότι αντικαταστήσει το Gmail με την δική της εφαρμογή για τα e-mails, αλλά βέβαια όποιος θέλει μπορεί να «κατεβάσει» την ανάλογη εφαρμογή της Google.

Το νέο smartphone θα είναι διαθέσιμο από το Μάιο, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή του…

htc1 htc3 htc4