Ένα μπαλόνι ζεστού αέρα θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια να μεταφέρει με μία καμπίνα, ταξιδιώτες στην γήινη στρατόσφαιρα.

Το «Bloon», όπως έχει ονομαστεί θα «σκαρφαλώνει» σε υψόμετρο 35 χιλιομέτρων, χάρη σε ένα μπαλόνι διαμέτρου 128 μέτρων. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 5 ώρες, όμως πιθανότατα δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, μιας και το κόστος του θα ανέρχεται στα 102.621 ευρώ. Όσοι όμως μπορέσουν και τα διαθέσουν, τότε σίγουρα θα απολαύσουν μια μοναδική θέα της Γης από ψηλά.

Η καμπίνα διαμέτρου 13 μέτρων, θα έχει αρκετό χώρο για τους δύο πιλότους και για μέχρι 4 ακόμα ταξιδιώτες. Η θερμοκρασία που θα επικρατεί θα είναι αρκετή ώστε κάποιος να μπορεί να μείνει με το κοντομάνικο, ενώ ο χρόνος παραμονής στο διάστημα θα είναι 3 ώρες, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαφορετική ανατολή του ήλιου.

Η κατάβαση θα αρχίζει σχεδόν όπως και με τα κανονικά αερόστατα και από ένα σημείο και έπειτα θα ανοίγει ένα αλεξίπτωτο για προσγειώσει την καμπίνα πίσω στο έδαφος. Η πρώτη επίσημη πτήση του είναι προγραμματισμένη για το 2013 και πίσω από το εγχείρημα κρύβεται η ισπανική εταιρεία Zero 2 Infinity (Από το μηδέν στο Άπειρο).

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι δυνατόν να πετάξει για 40 χλμ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ώστε να οδηγείται στον προκαθορισμένο χώρο προσγείωσης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Jose Lopez-Urdiales σε δηλώσεις αναφέρει ότι εμπνεύστηκε αυτά τα ταξίδια από μια συνομιλία που είχε με τον πατέρα του, που είναι αστρονόμος.

Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 3 επιτυχείς δοκιμές, που έχουν φθάσει το ύψος των 32,5 χιλιομέτρων, 3 φορές δηλαδή το ύψος που πετάνε τα αεροπλάνα. Ο κύριος Lopez, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η χρήση μπαλονιού είναι απίστευτα πιο οικονομική από το να χρησιμοποιήσει κάποιος μια ρουκέτα, ενώ με αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στο διάστημα και δεν υπάρχει μηχανικός θόρυβος.

Πριν από το ταξίδι θα λαμβάνουν μια διήμερη εκπαίδευση, ενώ θα επιλέγουν και το επιθυμητό γεύμα που θα επιθυμούν να απολαύσουν στο ταξίδι τους.

Προς το παρόν βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετές χώρες για βρεθεί η κατάλληλη περιοχή για την απογείωση και την προσγείωση, ωστόσο η πιο πιθανή θα είναι η Ισπανία λόγω του προβλέψιμου καιρού της.