Η Apple παρουσίασε το νέο μικρό – ως προς το μέγεθος και μόνο – iPhone SE το θα αρχίσει να διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιες άλλες μεγάλες αγορές στις 31 Μαρτίου.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έρθει στα μέσα Απριλίου, εφόσον η χώρα μας βρίσκεται στο δεύτερο «κύμα» λανσαρίσματος ή στις αρχές Μαΐου.

Το iPhone SE έχει 64-bit επεξεργαστή (Α9) και τη βασική κάμερα των 12 MPixels του iPhone 6s. Σε σχέση με τον 5s προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία και ταχύτερη λειτουργία σε περιβάλλον ασύρματου δικτύου LTE και Wi-Fi.

Μάλιστα το iPhone 5S, το οποίο ουσιαστικά διαδέχεται το SE, δεν πρόκειται να αποσυρθεί (τουλάχιστον άμεσα) και η τιμή του αναμένεται να πέσει περαιτέρω. Έτσι, υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί για την ελληνική αγορά στα επίπεδα των 299 με 329 ευρώ.

Το iPhone SE  στις ΗΠΑ ξεκινάει στα 399 δολάρια, ενώ την Ελλάδα σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση το κόστος απόκτησης της συσκευής θα διαμορφωθεί στα 439 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση των 16 Gb, ενώ η έκδοση με τα 64 Gb θα κοστολογηθεί περίπου 100 ευρώ ακριβότερα.