Ο νέος φορτιστής κινητού τηλεφώνου της γνωστής εταιρείας Nokia είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος καθώς βασίζεται στην κίνηση του ποδηλάτου.

Αρχικά, η ιδέα προέβλεπε να εφαρμοστεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον ηλεκτρισμό.

Δεδομένου όμως ότι η κουλτούρα του ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ευρώπη, η ιδέα αυτή μπορεί να έχει απήχηση και σ’ αυτήν την ήπειρο.

Ο φορτιστής θα κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2010.

Θα συνδέεται στο δυναμό του ποδηλάτου, το οποίο θα φορτίζεται καθώς θα γυρνάνε οι ρόδες. Για όσους δεν έχουν δυναμό, η εταιρία θα πουλάει και ένα πλήρες πακέτο με φορτιστή, δυναμό και ειδικό άγκιστρο πάνω στο ποδήλατο.

Βέβαια, για να φορτίσει κανείς το κινητό του πρέπει να κουραστεί λιγάκι, καθώς απαιτείται ταχύτητα μεγαλύτερη των 6 km την ώρα, προκειμένου η φόρτιση από το δυναμό να είναι επιτυχής.

Μια δεκάλεπτη βόλτα με το ποδήλατο με μέση ταχύτητα 10 km την ώρα θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για χρόνο ομιλίας περίπου μισής ώρας ή για 37 ώρες αναμονής.

Η Nokia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει τέτοιου είδους φορτιστή. Παρόμοια συσκευή έχει παρουσιάσει και η Pedal & Power.

Έτοιμοι για ορθοπεταλιές;

Πηγή: www.poualu.gr