Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα προγραμματισμένα σχέδια, η Apple θα ολοκληρώσει φέτος τις εργασίες για τα νέα… διαστημικά της γραφεία, κόστους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο Cupertino της Καλιφρόνια.

Ο Steve Jobs είχε πει κάποτε ότι το νέο Campus θα είναι το κτίριο με τα καλύτερα γραφεία στον κόσμο, σύμφωνα με το Business Insider.

Όπως φαίνεται στις αεροφωτογραφίες, μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων και των εργασιών έχει ολοκληρωθεί. Τώρα η κατασκευαστική έχει αρχίσει να εγκαθιστά τα μεγάλα πάνελ των καμπυλωτών τζαμιών σε αυτό που η ίδια η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει ως το «πιο πράσινο κτίριο στον πλανήτη».

Όταν το κτίριο ολοκληρωθεί θα στεγάσει περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους σε μια τεράστια έκταση και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα τεράστιο γυμναστήριο, καθώς και μια αίθουσα για τις παρουσιάσεις της Apple, πραγματικό έργο τέχνης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε πώς έχουν εξελιχθεί από το 2014 έως σήμερα τα έργα για την κατασκευή του κτιρίου. Κάποιες από τις εικόνες είναι από drone και όπως φαίνεται το κτίριο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016.

appleoffice1
Γενική άποψη του Campus. Αυτό το πλάνο ελήφθη από ένα drone που το χειριζόταν ο Duncan Sinfield το Φεβρουάριο του 2016.
appleoffice2
Εδώ φαίνεται πώς ήταν το εργοτάξιο το Μάιο του 2014.
appleoffice3
Όλα τα σημαντικά έργα που είχαν ολοκληρωθεί το 2015.
appleoffice4
Η δομή του κτιρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την τελευταία εναέρια εικόνα.
appleoffice5
Και οι τέσσερις όροφοι έχουν ολοκληρωθεί και η Apple έχει αρχίσει να προσθέτει το γυαλί που θα βρίσκεται στο εξωτερικό του κτιρίου. Η κάλυψη με γυαλί ήταν μια από τις βασικές ιδέες του σχεδιασμού του Jobs.
appleoffice6
Η οροφή θα καλυφθεί με ηλιακούς συλλέκτες.
appleoffice7
Μια κοντινή άποψη της αίθουσας-έργο τέχνης όπου θα γίνονται οι παρουσιάσεις.

Δείτε μερικές εικόνες με το πώς θέλει η Apple να μοιάζει το κτίριο μόλις ολοκληρωθεί…

appleoffice8 appleoffice9appleoffice10