To WhatsApp έχει γίνει η πλέον γνωστή και διαδεδομένη εφαρμογή για επικοινωνία μέσω μηνυμάτων εφόσον υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Πρόσφατα μάλιστα έγιναν αναβαθμίσεις και αλλαγές στην εφαρμογή με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά «μυστικά» χαρακτηριστικά αρκετά χρήσιμα για όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp.

Διαβάστε μερικά χρήσιμα τρικ είτε παλιότερα είτε καινούρια που σας ενδιαφέρουν αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή:

1. Δείτε πόσα μηνύματα έχετε ανταλλάξει με τους φίλους σας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Χρήση χώρου τόσο για iPhone όσο και για Android. Εκεί θα δείτε πόσα μηνύματα έχετε στείλει με τον κάθε φίλο σας. Είναι ο αριθμός που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του κάθε φίλου σας!

2. Απενεργοποιήστε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις από τα ομαδικά μηνύματα

Αν είστε μέλος σε ομαδική συνομιλία και σας έρχονται ενοχλητικά μηνύματα πηγαίνετε στο group κάντε κλικ στο όνομα της συνομιλίας και πατήστε σίγαση. Θα σας βγάλει επιλογή για 8 ώρες, μία εβδομάδα και ένα χρόνο. Εσείς επιλέγετε αυτό που θέλετε.

3. Αποκρύψτε το «Last Seen» ή «Συνδέθηκε»

Αν δεν θέλετε να βλέπει κάποιος ποια είναι η τελευταία φορά που συνδεθήκατε μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Απόρρητο> «Συνδέθηκε στις» και πατήστε «κανένας». Ισχύει τόσο για το iPhone όσο και για το Android.

4. Δείτε τι ώρα διάβασε κάποιος το μήνυμά σας

Τα μπλε τικ δεν μπορούν να μας δείξουν τι ώρα διάβασε κάποιος το μήνυμά μας παρόλο που μας ενημερώνουν για αυτό. Εάν έχετε ένα iPhone, ανοίξτε μια συζήτηση, σύρετε το μήνυμά σας από τα αριστερά προς τα δεξιά και δείτε τι ώρα διαβάστηκε από τον παραλήπτη. Εάν έχετε ένα τηλέφωνο Android πατήστε παρατεταμένα πάνω σε ένα μήνυμα που στείλατε. Τότε θα εμφανιστεί  ένα «i», με έναν κύκλο γύρω από αυτό. Πατώντας σε αυτό θα σας δείξει τις πληροφορίες που θέλετε.

5. Απενεργοποιήστε τις αποδείξεις ανάγνωσης

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμός> Απόρρητο και απενεργοποιήστε τις αναφορές παράδοσης. Αυτό ισχύει τόσο για το iPhone όσο και για το Android. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι έτσι δεν μπορείτε να δείτε και εσείς πότε διαβάστηκε το μήνυμα που στείλατε.

6. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συνομιλίες> Αντίγραφο συνομιλιών. Μπορείτε να το κάνετε τόσο για το iPhone όσο και για το Android.