Η αμερικανική εταιρεία Yahoo ερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» ενώ ταυτόχρονα θα εξετάσει την πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων.

Η Μαρίσα Μάγερ, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, που έχει δημιουργήσει μια από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πύλες και μια από τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, παρουσίασε σχέδιο μείωσης του λειτουργικού κόστους της Yahoo που συμπεριλαμβάνει την περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού.

Η εταιρεία εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο καθαρές ζημιές της τάξης των 4,4 δισ. δολαρίων ή 4,70 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 166 εκατ. δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 μειώθηκαν στα 1 δισ. δολάρια, από τα 1,17 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 948 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κλείσει πέντε γραφεία της παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Μεξικό και Αργεντινή, ενώ θα μειώσει το προσωπικό της στις 9.000 έως τα τέλη του 2016 από τις 10.700 που έχει τώρα, υπολογίζοντας να «σώσει» 400 εκατ. δολάρια ετησίως.

Παράλληλα, υπολογίζει να αντλήσει 1 δισ. με 3 δισ. δολάρια από τη πώληση ακινήτων και άλλων περιουσιακών της στοιχείων.