Η μεγάλη fan της γιόγκα, Sjana Earp, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κατάλληλη για να δίνει συμβουλές για το πώς να αποκτήσετε πολλούς (μα πάρα πολλούς) followers στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Η ίδια λοιπόν αποφάσισε να μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της για το πώς έχει σαρώσει στο Instagram και την ακολουθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι.

Το μόλις 21 ετών μοντέλο ανεβάζει πλήθος φωτογραφιών από την καθημερινότητά της και τη ζωή της δείχνοντας, όπως λέει η ίδια, την ενδιαφέρουσα πλευρά της ζωής. Η ίδια μοιράζεται μέσω του blog της τα μυστικά της επιτυχίας της για όσους θέλουν να τα ακολουθήσουν.

Επισημαίνει βέβαια ότι η διαδικτυακή ζωή είναι διαφορετική από την πραγματικότητα, λέγοντας: «Θέλω μόνο να επισημάνω ότι όσοι έχουν χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια οπαδούς στα κοινωνικά δίκτυα δεν σχετίζεται με τον αριθμό των φίλων που έχουν στην πραγματική ζωή. Δεν καθορίζει το πόσο αρεστοί είστε, τη δημοτικότητα σας, την ευτυχία σας, και σίγουρα δεν καθορίζει την αξία σας ως άτομο». Όσον αφορά τον τρόπο για να αποκτήσει κανείς πολλούς followers αναφέρει: «Δεν υπάρχει καμία γρήγορη λύση, μαγικό ξόρκι ή ειδική φόρμουλα», αλλά συμβουλεύει: «Η αληθινή επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι, εξεταζομένων όλων των παραμέτρων, να ανεβάζετε μια φωτογραφία ή να κάνετε ένα σχόλιο για το οποίο είστε περήφανοι και θετικοί, δεν έχουν να κάνουν όλα τα πράγματα με τους αριθμούς».

Η ίδια λέει επίσης ότι θα πρέπει να ξέρουμε ότι είναι πολύ χρήσιμη μια φωτογραφική μηχανή: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Instagram βασίζεται πολύ στην αισθητική μιας εικόνας, βοηθά πάντα να λαμβάνετε καλές φωτογραφίες». Συμβουλεύει επίσης ότι οι followers ενδιαφέρονται κυρίως για συγκεκριμένα θέματα, και επιλέγοντας ένα (το ίδιο σε όλες τις φωτογραφίες) μπορεί να δώσει ένα μονοπάτι προς την επιτυχία. «Αν κοιτάξετε σε μερικές από τις αγαπημένες σας σελίδες στο Instagram σας θα παρατηρήσετε ότι έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα, συνδυασμό χρωμάτων ή μια συγκεκριμένη διάθεση σε όλες τις αναρτήσεις». Αυτό που λέει ουσιαστικά το νεαρό μοντέλο είναι ότι θα πρέπει ο κάθε λογαριασμός να έχει έναν συγκεκριμένο τύπο ώστε να έχει στοχευμένο «κοινό» followers!

Όταν ρωτήθηκε για τη λεγόμενη «αγορά» followers αναφέρει πως δεν μπορεί να φανταστεί πως είναι να αγοράζεις τη συμπάθεια και την αγάπη κάποιου και δεν το κάνει, αν και έχει ακούσει γι’ αυτό. Όσον αφορά τη συχνότητα των δημοσιεύσεων εκείνη λέει πως πρέπει να είναι τακτική, αλλά όχι υπερβολική. «Προσπαθήστε να δημοσιεύετε κάτι τουλάχιστον μία φορά κάθε λίγες ημέρες ή κάπως έτσι. Αυτό είναι υπέροχο!» είπε η Earp και τόνισε επίσης: «Παραμείνετε στις αυθεντικές αξίες και το ήθος σας. Μην δημοσιεύετε εικόνες πραγμάτων, προϊόντων, εμπορικά σήματα κλπ που δεν σας ταιριάζουν και στην πραγματικότητα δεν τα χρησιμοποιείτε ούτε εσείς».

instr01 instr02 instr03 instr04 instr05 instr06 instr07 instr08