Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των καλύτερων ποδοσφαιριστών από τον «κόσμο των ρομπότ» ονομάζεται RoboCup και συμμετέχουν οι καλύτεροι επιθετική ρομπότ, αμυντικοί ρομπότ και ρομπότ μέσοι.

Τα ρομπότ-παίκτες μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για το Robocup και μεταξύ των 27 ομάδων συμμετείχαν και οι «Noxious Kouretes», στην οποία συνεργάζονται το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρομπότ διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια. Οι οργανωτές του έχουν στόχο να συγκροτήσουν ως το 2050 μια ομάδα ανθρωπόμορφων ρομπότ που θα μπορεί να αναμετρηθεί με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο. Η κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ανθρωπόμορφα ρομπότ «Νao» που κατασκευάζονται από την γαλλική εταιρία «Aldebaran Robotics». Τα ρομπότ μπορεί βέβαια να είναι συγκεκριμένα, αλλά το κάθε εργαστήριο χρησιμοποιεί την δική του τεχνολογία για την βελτίωσή τους.

Ο διαγωνισμός έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρομπότ να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητές των ανθρωπόμορφων μηχανών.

Το 2010, περίπου 500 ομάδες από 40 χώρες , συμπεριλαμβανομένων του Ιράν, της Χιλής και της Ταϊβάν. έλαβαν μέρος σε διάφορα τουρνουά του RoboCup.