Ο βρετανός εφευρέτης Jake Tyler είναι υπεύθυνος για αυτή την πλέον οικολογική σκούπα και μάλιστα η εταιρεία κολοσσός στον τομέα των καθαριστικών προϊόντων Vax σκοπεύει να την εισαγάγει στην εμπορική της γραμμή.

Ο μόλις 22 ετών φοιτητής ελπίζει πως η εφεύρεσή του θα γίνει ανάρπαστη ειδικά στις αγορές της Ανατολής μιας και το κόστος κατασκευής της είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Η εταιρεία του πρόσφερε μία θέση ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος σε κάθε στάδιο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, ο φοιτητής το κατασκεύασε ως εργασία στο τελευταίο έτος των σπουδών του.

Στην κατασκευή αυτής συνετέλεσε και η ίδια η εταιρεία και το προσωπικό της μιας και ο ταλαντούχος νέος εργάστηκε  εκεί στα πλαίσια της πρακτικής του εργασίας.

Πρωταρχικός του στόχος ήταν να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα απόβλητα στις βιομηχανίες κατασκευής ηλεκτρικών σκουπών. Στόχος που επετεύχθη μιας και είναι μια πλήρως ανακυκλώσιμη σκούπα, μιας και κύριο χαρακτηριστικό της κατασκευής της είναι το χαρτόνι.

Σε περίπτωση που κάποιο μέρος της συσκευής χαλάσει, εννοείται πως θα υπάρχουν ανταλλακτικά τα οποία θα στοιχίζουν το ένα δέκατο από ότι τα σημερινά πλαστικά τμήματα σε αντίστοιχη περίπτωση.

Εν αντιθέσει με τις παραδοσιακές σκούπες που εάν χαλάσουν τις περισσότερες των περιπτώσεων πετιούνται, αυτή λόγω του χαμηλού κόστους επισκευής μπορεί να γλυτώσει το κάδο απορριμάτων.

Τα υπόλοιπα εξαρτήματά της είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό νάιλον, ενώ τα χάρτινα πάνελ που την αποτελούν είναι εμποτισμένα από επιβραδυντικό καύσης καθώς και με απωθητικό νερού.

Προς το παρόν η εταιρεία σκοπεύει σε μία δοκιμαστική παραγωγή, ώστε να σφυγμομετρήσουν την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού.