Σχεδόν κατά το ήμισυ θα μειωθεί το κόστος του roaming για τα smartphones και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές tablets εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα νέα σχέδια των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η Κομισιόν θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα παράταση του αυστηρού πλαισίου επιβολής ανώτατου ορίου στην χρέωση roaming εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 4 ακόμη χρόνια, μέχρι το 2016.

«Στόχος της Κομισιόν είναι τελικά να καταργηθεί η επιπλέον χρέωση για roaming για άλλες υπηρεσίες» όπως το downloading δεδομένων, η υπηρεσία τηλεφωνητή και τα γραπτά μηνύματα SMS αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τον Ιούλιο του 2012 η πρόσβαση στο Internet και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν θα μπορεί να χρεώνεται περισσότερο από 90 σεντ ανά megabyte. Υπολογίζεται πως τώρα, η μέση χρέωση στην ΕΕ ανέρχεται στα 2 ευρώ. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ελεύθεροι να διαλέγουν με ποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θέλουν να συνδεθούν, έχοντας κατά συνέπεια τη δυνατότητα να αναζητούν καλύτερες προσφορές στην χρέωση roaming.

«Η πρόταση είναι μέρος των ομαδικών πυρών που ρίχνει η Neelie Kroes, η αρμόδια Επίτροπος για θέματα τηλεπικοινωνιών, ώστε να εκμηδενιστούν οι κυρώσεις roaming μέχρι το 2015» αναφέρει το δημοσίευμα.