Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει σχεδόν όλες τις εταιρείες, αυτό δε φαίνεται να ισχύει και για την Apple. Η Αμερικανική εταιρεία είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται στα 3,25 δισ. δολάρια, από 1,83 δισ. δολάρια που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά τις πωλήσεις η εταιρεία πούλησε 3,3 εκατ. iPad (με προτίμηση στα ακριβότερα μοντέλα), 8,4 εκατ. iPhone 3G και 3GS και 3,47 εκατ. Mac με αποτέλεσμα τα κέρδη της να «τρέξουν» με + 78% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Στα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα δεν προσμετρούνται οι πωλήσεις του iPhone 4 που κυκλοφόρησε τρεις ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 3ο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι πούλησε τόσα iPad όσους περίπου και Mac.

Επίσης μεγάλη εκτιμάται ότι θα είναι και η επιτυχία των iPad -η εταιρεία μελετών iSuppli υπολογίζει ότι θα φτάσουν τα 13 εκατ. ως το τέλος του 2010. Τέλος, σημαντικά αυξημένα ήταν τα έσοδα της Apple εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και συνιστούν πλέον το 52% των εσόδων της από 44% ένα χρόνο πριν.

Στην Ευρώπη οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 66%, ενώ στην Ασία-Ειρηνικό εκτοξεύτηκαν κατά 160%.