Η Sony Ericsson ανακοίνωσε το Xperia™ active, ένα compact smartphone, ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό (μέχρι και 30 λεπτά στο νερό σε βάθος 1 μέτρου) που απευθύνεται στους λάτρεις του fitness και των σπορ. Το Xperia™ active είναι το μοναδικό smartphone που διαθέτει ανίχνευση βρεγμένων δαχτύλων προκειμένου το τηλέφωνο να λειτουργεί το ίδιο καλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. «Τρέχει» στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android™ 2.3., με δυνατό επεξεργαστή 1Ghz, φωτογραφική μηχανή 5mp, λειτουργία εγγραφής HD βίντεο και οθόνη 3’’ Mobile BRAVIA® Engine για μοναδική ευκρίνεια ώστε να απολαμβάνετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο όπως σας αξίζει.

Επιπλέον, το Xperia™ active περιλαμβάνει προεγκατεστημένες αθλητικές εφαρμογές, που επιτρέπουν στους κατόχους του να κρατούν αρχείο του επιπέδου της φυσικής τους κατάστασης. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν την ιδανική διαδρομή για προπόνηση με τη χρήση του ενσωματωμένου GPS, του βαρομέτρου και της πυξίδας.

Ο καρδιακός ρυθμός και οι παλμοί προβάλλονται στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο (χάρη στην ασύρματη τεχνολογία δικτύωσης ANT+), ενώ η εφαρμογή iMapMyFitness καταγράφει τις επιδόσεις μέρα προς μέρα. Επίσης, το Facebook Inside Xperia™ επιτρέπει στους καταναλωτές να μοιράζονται την πρόοδο τους και τις εμπειρίες τους με φίλους.

Τα επιπλέον αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στη συσκευασία θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην εμπειρία των καταναλωτών με το νέο τους τηλέφωνο:

• Ένα επιπλέον αποσπώμενο soft-touch πίσω κάλυμμα
• Αποσπώμενα ear hooks για το φορητό active handsfree
• Λουράκι καρπού ώστε το κινητό να βρίσκεται κοντά κάθε στιγμή
• Μια θήκη χειρός για χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης-προπόνησης
• 2GB memory card για να χωράνε όλες οι στιγμές που αξίζουν
• Καλώδιο Micro USB για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων στον υπολογιστή

Το Sony Ericsson Xperia™ active θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές τον Οκτώβριο του 2011.