Χάρη σε αυτή τη κατσαρόλα θα μπορείτε φορτίζετε το κινητό σας, μετατρέποντας τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό από το νερό που θα βράζει μέσα σε αυτή. Τη συγκεκριμένη εφεύρεση εμπνεύστηκαν Ιάπωνες επιστήμονες στο μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει την Ιαπωνία και οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν φωτιές για να ζεσταθούν στο δρόμο. Σκέφτηκαν ότι εάν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ενέργεια της φωτιάς, τότε το μόνο που θα χρειαζόταν για να μπορείς να έχεις ενέργεια ,έστω για να επικοινωνείς, θα ήταν μία φωτιά και η (μαγειρική) συσκευή αυτή.

Η θερμοηλεκτρική Hatsuden-Nabe κατσαρόλα περιέχει λωρίδες από θερμοηλεκτρικά κεραμικά που εκμεταλλευόμενα την διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πάτου της και του νερού σε βρασμό μέσα της μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, η συσκευή χρειάζεται 3 με 5 ώρες για να φορτίσει ένα iPhone.

Εκτός του ότι θα μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή σε φυσιολάτρες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από ανθρώπους σε περιοχές όπου το ηλεκτρικό δίκτυο παρουσιάζει διακοπές.