Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνείται τις φήμες που το θέλουν να εργάζεται επάνω στη δημιουργία μιας υπηρεσίας streaming για να «χτυπήσει» παρόμοιες υπηρεσίες που προσφέρει η Apple και το Spotify, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει εντελώς τα… μουσικά σχέδιά του.

Το Facebook  βρίσκεται σε συνομιλίες με δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να προσθέσει μουσικά βίντεο στο News Feed. Όπως αναφέρει η Daily Mail, προκειμένου να μπορεί να δείχνει επίσημα μουσικά βίντεο –και να εκμεταλλεύεται οικονομικά την υπηρεσία αυτή- το Facebook θα χρειαστεί μια άδεια, παρόμοια με εκείνη που έχει το YouTube έχει με διάφορα labels.

«Τέσσερα άτομα ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις» ανέφεραν οι New York Times, σημειώνοντας πως το Facebook έχει προτείνει την προσθήκη περιορισμένου αριθμού βίντεο στα feeds, τα οποία θα επιλέγονται από τις εταιρείες και το Facebook θα μοιράζεται τα διαφημιστικά έσοδα μαζί τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, είναι πιθανό να ανεβεί ένας δοκιμαστικός αριθμός βίντεο, έτσι ώστε οι δισκογραφικές να παρακολουθήσουν πόσοι τα βλέπουν και τις διαφημιστικές δυνατότητες (έσοδα) που προκύπτουν, προτού υπογραφεί κάποια επίσημη συμφωνία. Μία πηγή ισχυρίστηκε, ότι το Facebook προσφέρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων απ’ ό,τι το  YouTube αυτή τη στιγμή, παρότι δεν αποκαλύπτονται τα ποσά.