Είκοσι πέντε χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του πρώτου μαζικού φορητού υπολογιστή στον κόσμο, του Toshiba T1100, και με την ευκαιρία αυτή η εταιρία παρουσίασε, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, τα νέα προϊόντα και καινοτομίες που διευρύνουν τη λίστα με τις «Παγκόσμιες Πρωτιές» της Toshiba.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση η Toshiba έχει πουλήσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια laptop από το 1985 και έχει βάλει στόχο μέσα στη χρονιά αυτή ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 100 εκατομμύρια.

Στη σημερινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν τρεις νέοι φορητοί υπολογιστές που καλύπτουν όλη τη γκάμα των απαιτήσεων ενός χρήστη και θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά της Ελλάδος μέχρι το Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις φορητές συσκευές internet, η Toshiba παρουσίασε το Toshiba AC100 με σχεδιασμό clamshell.

Η δεύτερη συσκευή που παρουσιάστηκε είναι το Libretto W100, το πρώτο laptop διπλής οθόνης με Windows 7 στον κόσμο.

Επίσης, σήμερα παρουσιάστηκε το πιο λεπτό και ελαφρύ laptop 33,8 εκ. (13,3”), πλήρους λειτουργικότητας στην Ευρώπη, το Portege R700. Πρόκειται για ένα μηχάνημα σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματική χρήση που συνδυάζει ένα ελαφρύ και εξαιρετικά λεπτό περίβλημα με καινοτόμες υπολογιστικές τεχνολογίες. Η Toshiba προσφέρει επίσης μια πιο καταναλωτική έκδοση, το Satellite R630.