Καθυστερήσεις αναμένονται για τους κατόχους των Windows smartphones καθώς η αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στο τέλος του επόμενου τριμήνου του 2015.

Παρόλο που το ντεμπούτο του λειτουργικού συστήματος Windows 10 είναι προγραμματισμένο για τις 29 Ιουλίου, οι κάτοχοι φορητών συσκευών με Windows Phone δεν θα το δουν να εγκαθίσταται άμεσα στη μνήμη των τηλεφώνων τους. Κατά την διάρκεια παρουσίασης της Microsoft σε συνεργάτες της, διέρρευσε από το Neowin, ότι η κυκλοφορία των Windows 10 Mobile τοποθετείται για τον Σεπτέμβριο.

Δεν έχει δοθεί καμία επίσημη πληροφορία από την Microsoft, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πρώτα θα κάνουν την εμφάνισή τους smartphones με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναβάθμισης από το Windows Phone 8.1 σε Windows 10 Mobile.

Είναι λογικό να δίνεται προτεραιότητα στα Windows 10 για τους υπολογιστές, αφού εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πλήθος χρηστών των Windows, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Venture Beat, στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2015 θα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα high end smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Mobile.