Ο Joshua Kaufman εξήγησε πως ακριβώς κατάφερε και πήρε πίσω τον κλεμμένο υπολογιστή του, χωρίς αρχικά την βοήθεια της αστυνομίας.

Ο Joshua είχε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης σε περίπτωση κλοπής, κίνηση η οποία τελικά απέδωσε.

Το πρόγραμμα μόλις το ενεργοποιήσεις από κάποιον άλλο υπολογιστή τότε αρχίζει και τραβάει φωτογραφίες από την ενσωματωμένη κάμερα του υπολογιστή, καθώς και φωτογραφίες της επιφάνειας εργασίας, οπότε μπορείς να ενημερωθείς για τις κινήσεις του κλέφτη και ίσως να συλλέξεις και σημαντικά στοιχεία. Έτσι ακριβώς έγινε και σε αυτή την περίπτωση.

Ο Kauffman αν και αρχικά δεν ήλπιζε να εντοπίσει τον κλέφτη και κατ’ επέκταση και τον υπολογιστή του, άρχισε να λαμβάνει φωτογραφίες του ληστή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το πρόγραμμα.

Στην αρχή απευθύνθηκε στην αστυνομία η οποία όμως δεν έδωσε κάποια σημασία, για αυτό και αποφάσισε να τις δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο που διατηρούσε. Η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί μέσω twitter με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τότε είναι που και η αστυνομία τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι θα τον βοηθήσει. Σε μία από τις φωτογραφίες που του έστειλε το πρόγραμμα από την επιφάνεια εργασίας, περιείχε πληροφορίες για τον τόπο εργασίας του κλέφτη που τελικά ήταν οδηγός ταξί. Η αστυνομία έκλεισε ραντεβού από την συγκεκριμένη εταιρεία ταξί και χάρη στη φωτογραφία κατάφερε και εντόπισε τον ληστή.

Υπάρχουν αρκετά τέτοια προγράμματα που μπορούν να σας αποστείλουν φωτογραφίες ακόμα και τις συντεταγμένες  όταν φυσικά το επιτρέπουν και οι συνθήκες, δηλαδή εάν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε κάποιο δίκτυο τηλεφωνίας. Όπως και να ‘χει είναι χρήσιμα εργαλεία και αν μη τι άλλο ίσως νιώσετε και μία ασφάλεια παραπάνω.

<