Όσο βελτιώνονται οι προδιαγραφές ασφαλείας των αυτοκινήτων, τόσο πιο περίπλοκο γίνεται το έργο των σωστικών συνεργείων, που σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου χρειαστεί να κόψουν μέρη αυτών.

Μια νέα εφαρμογή του iPhone υπόσχεται να κάνει τη δουλειά αυτή λίγο πιο εύκολη.

Η δουλειά των διασωστών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα αερόσακοι που δεν έχουν ανοίξει και εξαρτήματα στις ζώνες ασφαλείας, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω τραυματισμούς ή ακόμη και να αποβούν μοιραίοι για τα θύματα των τροχαίων.

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έχουν ασφάλειες που διακόπτουν την ηλεκτρική παροχή σε περίπτωση σύγκρουσης, ωστόσο καλό είναι να αποφύγει κανείς καλώδια που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν για κάποιο λόγο. Ακόμη, πολλά αυτοκίνητα περιέχουν οδηγίες, ειδικά σχεδιασμένες για το ποια σημεία πρέπει και μπορούν να κοπούν σε περίπτωση ανάγκης.

Μια νέα εφαρμογή του iPhone παρέχει ξεκάθαρα σχεδιαγράμματα αυτοκινήτων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια ενός πυροσβέστη και ενός τραυματιοφορέα, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος αποσυναρμολόγης του οχήματος για τη διάσωση εγκλωβισμένων.