Μεταμορφώνει το νερό της βρύσης σε ένα ισχυρό καθαριστικό. Εξοντώνει το 99,9% των βακτηριδίων και ιών συμπεριλαμβανομένου του H1N1 και του E. coli. Δε χρησιμοποιεί επιβλαβή χημικά και είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν κατοικίδια, ενώ δε βλάπτει το περιβάλλον.

Μόλις πιέσετε τη σκανδάλη του μπουκαλιού το νερό ρέει μέσα από ένα κύτταρο και το νερό της βρύσης ιονίζεται, δηλαδή εμφανίζεται σ’ αυτό ηλεκτρικό φορτίο.

Το ιονισμένο νερό περνά μέσα από μία μεμβράνη ανταλλαγής ιόντων, όπου το ιονισμένο νερό διαχωρίζεται σε ένα οξυγονωμένο μείγμα θετικά και αρνητικά φορτισμένων νανο-φυσαλίδων.

Όταν εφαρμόζεται άμεσα σε μια επιφάνεια, το ιονισμένο νερό βοηθά στη διάσπαση και απομάκρυνση της βρωμιάς, λειτουργώντας σαν ένας μαγνήτης, που κάνει πολύ εύκολο το σκούπισμα.

Προτού το νερό βγει από το ακροφύσιο, εμφανίζεται ένα μικρό ηλεκτρικό πεδίο, επιτρέποντας στο νερό να μεταφέρει ένα χαμηλού επιπέδου ηλεκτρικό πεδίο προς την επιφάνεια όπου υπάρχουν τα μικρόβια. Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες μπορούν να εξολοθρευτεί περισσότερο από το 99,9% των επιβλαβών μικροβίων.