Το διαστημικό λεωφορείο Discovery πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή στο διάστημα την ερχόμενη Πέμπτη ύστερα από καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις ρωγμές που υπήρχαν στην κύρια δεξαμενή καυσίμου, επάνω στην οποία φέρεται το διαστημικό λεωφορείο. Οι ρωγμές ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την εκτόξευση όταν διαπιστώθηκε διαρροή υγρού υδρογόνου.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να διαπιστωθεί η φύση της ρωγμής αλλά και οι τρόποι για την επιδιόρθωσή της. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της NASA εάν η ρωγμή δεν γινόταν αντιληπτή τότε θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για το διαστημικό λεωφορείο.

Το Discovery, θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έξι αστροναύτες και ένα ανδροειδές, ένας ρομπότ δηλαδή με ανθρώπινη εμφάνιση καθώς και προμήθειες για το πλήρωμα του ISS.

Τα έξι μέλη του πληρώματος θα φτάσουν στο κέντρο της ΝASA στη Φλόριντα σήμερα και θα τεθούν σε καραντίνα ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε αρρώστια πριν από την εκτόξευση και θα προετοιμαστούν για τις τελευταίες λεπτομέρειες.