Το 2011 θα είναι μαι ενδιαφέρουσα χρονιά, αν οι φήμες για την συμφωνία της Apple επαληθευθούν. Έχουμε δει και παλιότερα ανάλογες φήμες για συνεργασία με την Samsung αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχαμε μάθει ποσοστά.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Apple έχει εξασφαλίσει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής οθονών αφής για όλα τα iPads, iPhones, iPod touch που μπορεί να κατασκευάσει η εταιρεία.

Είναι προφανές ότι η Apple έχει τα μετρητά για να εξασφαλίσει μια τόσο μεγάλη συμφωνία και να απορροφήσει όσες περισσότερες οθόνες αφής μπορεί, ο ανταγωνισμός όμως μένει με τα τα touch panels στα χέρια ή μάλλον χωρίς αυτά. Αυτό είναι και το πρόβλημα που θα προκύψει ή μάλλον η αιτία που ήδη κάποιες εταιρείες ανησυχούν για το μέλλον των δικών τους σχεδίων στην αγορά των tablets και όχι μόνο.

Αν η Apple καταφέρει να πουλήσει 40 εκατομμύρια iPad 2 μέσα στο 2011 θα το μάθουμε στο τέλος του χρόνου, το ίδιο όμως θα μάθουν και η Samsung, Motorola, HP, HTC κλπ που θα αναγκαστούν να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν οθόνες αφής για τα δικά τους μοντέλα ή να καθυστερήσουν στην κυκλοφορία τους εξαιτίας της έλλειψης των υλικών που θα προκύψουν. 60% της παραγωγής touch screens μόνο στην Apple με περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια σε μετρητά, αποτελούν τεράστιο μπελά και μεγάλο δέλεαρ για την Samsung και οποιαδήποτε άλλο κατασκευαστής αποφασίσει να προμηθεύσει με touch screens την Apple.

Υπομονή μερικές εβδομάδες για την αποκάλυψη του iPad 2.

Πηγή: pestaola