Είναι φήμη ή μάλλον πληροφορία που περιμένουμε να επιβεβαιωθεί τον Ιούνιο του 2011 όταν το HP TouchPad θα κυκλοφορήσει στην αγορά με τιμή 699 δολάρια. Αυτό τουλάχιστον λέγεται αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου webOS powered tablet της HP που μπορεί να σταθεί άνετα δίπλα στον ανταγωνισμό του iPad και να κλέψει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Μέχρι τον Ιούνιο όμως και όσο το HP TouchPad θα ετοιμάζεται στα εργοστάσια η Apple θα πουλάει ήδη το iPad 2 με τιμή που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει.

Αν τελικά το TouchPad κοστίζει 699 δολάρια αυτόματα αποκτά την ίδια τιμή με το απλό iPad 64GB WiFi ή μεταξύ του iPad 3G 16GB και του iPad 3G 32GB. Με τα σημερινά δεδομένα και αν η τιμή των 699 δολάρια είναι πραγματικά αυτή που θα επιλέξει η HP για το TouchPad, οι καταναλωτές θα αγοράζουν ένα tablet με χωρητικότητα 16GB ή 32GB και σύνδεση 3G στο internet αλλά παράλληλα θα απολαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ με τον dual-core Qualcomm Snapdragon APQ8060 επεξεργαστή στο 1.2GHz και δυνατότητα για αναπαραγωγή για πολλά περισσότερα είδη αρχείων όπως DRM-free MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, QCELP, WAV, MPEG-4, H.263, H.264, μαζί με την τεχνολογία Beats Audio. Σε όλα αυτά η HP ρίχνει και μια κάμερα 1.3 megapixel κάνοντας τον συνδυασμό πολύ ελκυστικό και δυνατό ανέφικτο όμως για κάποιον να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει ένα TouchPad εδώ και τώρα.

Οι φήμες θέλουν την Apple να αναβαθμίζει σημαντικά την επεξεργαστική ισχύ του iPad μαζί με τις δυνατότητες της οθόνης και να προσθέτει επίσης μία τουλάχιστον κάμερα για FaceTime chat. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο πλεονέκτημα του TouchPad θα παραμείνει το εξαιρετικό webOS και το οικοσύστημα χαρακτηριστικών με τα περιφερειακά και δυνατότητες Touchstone. Αν αυτό είναι αρκετό για να πείσει τους καταναλωτές να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο για να αγοράσουν το HP TouchPad ή να προχωρήσουν στην αγορά του iPad 2 πριν, θα το μάθουμε τους επόμενους μήνες.

Πηγή: pestaola.gr