Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενεργοποιεί ένα νέο χαρακτηριστικό στους λογαριασμούς Hotmail, μέσω του οποίου θα επιτρέπεται να κρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημιουργώντας μια προσωρινή [Alias].

Οι χρήστες που δημιουργούν τέτοια aliases θα μπορούν να τα χειριστούν μέσα από διαφορετικούς φακέλους, προσβάσιμους από τον κεντρικό λογαριασμό τους. Η υπηρεσία ξεκινάει από σήμερα και ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μέχρι και πέντε εικονικών email το χρόνο, με μέγιστο αριθμό τα δεκαπέντε. Πρόκειται για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό το οποίο δεν διαθέτει -ακόμα- η Google στο gmail της.

Η Microsoft παρομοιάζει το νέο χαρακτηριστικό με αυτό των εικονικών πιστωτικών καρτών, που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για αγορές από μη έμπιστα site στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όσο σας παραμένει χρήσιμο και έπειτα να το απενεργοποιήσετε, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα email που θα δέχεστε σε αυτό δεν θα εμφανίζονται στο inbox σας.

Το Δεκέμβριο η Microsoft προσέθεσε επίσης χαρακτηριστικά sandboxing στους λογαριασμούς email της, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν τους χρήστες και τα συστήματά τους από κακόβουλα scripts. Η τεχνολογία “Active Views” απομονώνει την JavaScript, προσπαθώντας να ανανεώσει τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας της και να προσφέρει ακόμη περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της Hotmail.

πηγή: pcmagazine