Αν δυσκολεύεστε να λύσετε ένα πρόβλημα ή το μυαλό σας έχει «κολλήσει» και δεν κατεβάζει νέες ιδέες, ίσως πρέπει να φορέσετε ένα «σκούφο» σαν κι αυτόν που κατασκεύασαν αυστραλοί επιστήμονες. Το ηλεκτρονικό «κράνος» στέλνει ασθενή ηλεκτρικά ρεύματα στον εγκέφαλο και φαίνεται να απελευθερώνει το δυναμικό της σκέψης.

Με τον «σκούφο» ενεργοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργική σκέψη, ενώ την ίδια στιγμή καταστέλλεται η δραστηριότητα άλλων περιοχών που εμποδίζουν αυτές τις σκέψεις να αναδυθούν στο νου.

Η τεχνική της άμεσης ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης, όπως λέγεται η μέθοδός στέλνει ασθενή και αβλαβή ρεύματα (1,6 milliamber) στον εγκέφαλο.

Η συσκευή καταστέλλει τη δραστηριότητα στον αριστερό πρόσθιο βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την επεξεργασία των αφηρημένων εννοιών, την κατηγοριοποίηση και τις «ετικέτες» που βάζουμε στα πράγματα, ενώ αντίθετα ενεργοποιεί τον δεξιό πρόσθιο βρεγματικό λοβό, που σχετίζεται με την καινοτομική σκέψη και την έμπνευση.