Ο Mark Stephens, δικηγόρος του Julian Assange, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο όπου περιγράφεται η επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει ο Assange ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης. Ο Stephens αναφέρει μέσα στο κείμενο ότι φοβάται για τη ζωή του πελάτη του.

Η βρετανική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί στις αρχές Φεβρουαρίου επί του αιτήματος έκδοσης που έχει καταθέσει η Σουηδία. Υπενθυμίζεται ότι ο Assange αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στη σκανδιναβική χώρα. Ο Stephens φοβάται ότι ενδεχόμενη έκδοση του Assange στη Σουηδία μπορεί να οδηγήσει σε νέα έκδοσή του, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ. Ακόμα χειρότερα, ο Stephens αναφέρει την πιθανότητα για αρπαγή του Assange από τη CIA, μέσω των διαβόητων μυστικών πτήσεων που έχουν ως στόχο τη βίαιη προσαγωγή ατόμων που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Assange, ο πελάτης τους θα μπορούσε να καταδικαστεί μέχρι και σε θάνατο, αν έπεφτε στα χέρια της αμερικανικής δικαιοσύνης. Φήμες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ερευνά ήδη πιθανές ποινικές ευθύνες του Assange σχετικά με τη δράση της ιστοσελίδας WikiLeaks.

πηγή: pcmagazine