Πολλοί λένε θα είναι η ιστοσελίδα του 2011 και μπορεί να ξεπεράσει και το Twitter. Γι αυτό δεν είμαι απoλύτως σίγουρος αλλά το Quora δεν είναι άσχημη ιδέα.

Καταρχήν το στήσανε πρώην δυνατά στελέχη του Facebook, όπως ο Adam d’Angelo και αυτό παιδιά έχει σημασία. Τι έιναι όμως το Quora? Είναι μια καινούργια υπηρεσία όπου καθένας μπορεί να ρωτήσει κάτι (για οποιοδήποτε θέμα) και ν’ απαντήσει ερωτήσεις άλλων. Απλούστατα. Ένα Twitter/Facebook/Wikipedia κάπως. Είναι διαθέσιμο στο κοινό από τον Ιούνιο του 2010, αλλά ήδη ήταν σε beta από τον Ιανουάριο του 2010, ενώ θα πρέπει να άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2009.

Στο Quora μπορείς να

-Θέτεις ερωτήματα

-Δίνεις απαντήσεις (δικαιούσαι μία τη φορά ανά ερώτημα)

-Παρακολουθείς άλλους (με την έννοια του follow του twitter και με την ίδια ασυμμετρία) αλλά παρακολουθείς και θέματα και μεμονωμένες ερωτήσεις

Ένα τελευταίο αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή την προσέγγιση στην αναζήτηση της γνώσης (ερώτηση και απάντηση) δεν την ανακάλυψε το quora αλλά ο Σωκράτης κι ο Πλάτωνας με τη διαλεκτική και τους διαλόγους τους. Υπάρχει κάτι το βαθιά ελληνικό στην αναζήτηση της γνώσης μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου.

Πηγή: triple-click.blogspot.com