Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Verizon σήμερα θα ανακοινώσει την διάθεση του iPhone στο δίκτυο της, βάζοντας τέλοςμε αυτό τον τρόπο την αποκλειστικότητα της AT&T.

Σύμμαχος σε αυτό είναι και η Apple που ψάχνει τρόπους για να επεκτείνει τις πωλήσεις του iPhone. Η συνεργασία έχει νόημα και για τις δύο εταιρείες αλλά και για τους καταναλωτές που ψάχνουν να βρουν αξιόπιστη λύση από μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δεν τους κρεμάει κάθε στιγμή, τουλάχιστον με τον τρόπο που απογοητεύει η AT&T σε πόλεις όπως το San Fransisco και η Νέα Υόρκη.

Η Verizon υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει όγκο δεδομένων που ο ανταγωνισμός απλά αδυνατούσε, φήμες μάλιστα λένε ότι θα προσφέρει unlimited data plans για να προσελκύσει ακόμα περισσότερους νέους συνδρομητές στο δίκτυο της.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η δήλωση για τις προσπάθειες ανάπτυξης του 3G δικτύου της Verizon που αναφέρει ότι έχουν καταφέρει να εξυπηρετήσουν 9 εκατομμύρια Android συνδρομητές από το πουθενά. Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και με το iPhone.

Η ανακοίνωση του iPhone στο δίκτυο της Verizon θα έχει μια ακόμα σημαντική πτυχή. Το iPhone για πρώτη φορά θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά που επικοινωνούν με τις κυψέλες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με τεχνολογία CDMA, όχι GSM όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει ετοιμάσει μια νέα έκδοση του iPhone σε επίπεδο hardware ή έχει ήδη έτοιμη την λύση με το iPhone 4 να χρειάζεται μόνο firmware update ώστε να ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά του CDMA και να απενεργοποιηθούν τα κομμάτια εκείνα του radio που υποστηρίζουν GSM δίκτυα.

Η στρατηγική και η φιλοσοφία της Apple ταιριάζουν με το δεύτερο σενάριο, μια λύση που ικανοποιεί τους πάντες, είναι απλή και θα παίζει σε όλο τον κόσμο με το ίδιο τηλέφωνο αλλά ελαφρώς διαφοροποιημένο software σε πολύ low level επίπεδο. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική και μπορεί να δούμε και το λευκό iPhone 4 απόψε.\

Πηγή: www.pestaola.gr