Μετά από μήνες αναμονής, το iOS 11 της Apple έγινε τελικά διαθέσιμο για το κοινό την περασμένη εβδομάδα. Όμως, ταυτόχρονα με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, η νέα ενημέρωση έχει ένα σημαντικό θέμα, καθώς μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών.

Οι χρήστες μπήκαν μαζικά στο Twitter για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ενημερώσουν τον υπόλοιπό κόσμο, αν και αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο εκείνοι που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

oirhweo1

Η εταιρία ασφάλειας Wandera ανέλυσε τις συσκευές σε «βαριά» χρήση 50.000 χρηστών iPhone και iPad”, που όλες τους έτρεχαν είτε το iOS 10, είτε το 11. Μέσω αυτής, συνέκριναν την απόδοση της μπαταρίας και στα δύο λειτουργικά συστήματα και διαπίστωσαν ότι τα τηλέφωνα στο iOS 11 άντεξαν μόλις 96 λεπτά με πλήρη μπαταρία, σε σύγκριση με τα 240 λεπτά κατά μέσο όρο για τις συσκευές με iOS 10.

«Αν υποθέσουμε ότι η ίδια συσκευή ξεκίνησε με την μπαταρία στο 100%, το παρακάτω γράφημα δείχνει πόσο καιρό χρειάζεται για να φτάσει στο 0% για κάθε μια από τις δύο εκδόσεις. Σύμφωνα με την τρέχουσα εκτίμηση, είναι 240 λεπτά για iOS 10 και 96 λεπτά για το iOS 11. Με άλλα λόγια, το ποσοστό εξάντλησης της μπαταρίας για το iOS 10 είναι 0,006958% ανά δευτερόλεπτο και για το iOS 11 είναι 0,01739% ανά δευτερόλεπτο», σημείωσε χαρακτηριστικά η Wandera.

uhuio'[ohi

Η Apple αναμένεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα στην επόμενη αναβάθμιση. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, μειώνοντας τον αριθμό των εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο, περιορίζοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και βεβαίως χρησιμοποιώντας τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.