Το νέο iPhone 7, καθώς και τη νέα γενιά του Apple Watch παρουσίασε σήμερα η Apple σε μια λαμπερή εκδήλωση στην αίθουσα Bill Graham, στο Σαν Φρανσίσκο. Παράλληλα, η εταιρεία από την Καλιφόρνια ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Nintedo, αλλά και την άφιξη του…. Pokemon Go στο smartwatch της.

Ακριβώς στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), τα φώτα στην αίθουσα χαμήλωσαν για να προβληθεί ένα κλιπ με πρωταγωνιστή τον Tim Cook κι έναν οδηγό, όπου έγινε αναφορά στην ασφάλεια που θα πρέπει να παρέχουν τα κινητά της εταιρείας.

TIM COOK

Κατόπιν, στη σκηνή ανέβηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Apple, Tim Cook, λέγοντας πως «έχουμε μερικά υπέροχα πράγματα να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το πρωινό. Θα ήθελα να αρχίσω με μερικά updates, αρχής γενομένης από το Apple Music».

82bf810c

Αφού ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 17 εκατ. εγγεγραμμένοι στο Apple Music, σημείωσε ότι η υπηρεσία έχει γίνει ο βασικός προορισμός για νέους και υπάρχοντες καλλιτέχνες όπου λανσάρουν τη μουσική τους. «Απλά συνεχίζει να γίνεται καλύτερη», σημείωσε πριν περάσει σε αλλαγές και αναβαθμίσεις στο App Store.

«Το App Store έχει αλλάξει τον κόσμο του λογισμικού και έχει αλλάξει οριστικά τον τρόπο ζωής μας. Πάνω από 140 δισ. εφαρμογές έχουν κατέβει από το App Store», δήλωσε ο Tim Cook πριν κάνει ειδική αναφορά στα βιντεοπαιχνίδια: «Ο συνδυασμός των εκπληκτικών προϊόντων μας και η επιτυχία του App Store έχουν κάνει τα iPhone και iPad τις πιο δημοφιλείς συσκευές στον κόσμο».

Η Nintendo στο App Store

«Το Gaming είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία στο κατάστημά μας με πάνω από μισό εκατ. παιχνίδια για να επιλέξετε. Όμως υπάρχει κάτι, ή μάλλον κάποιος, που λείπει», είπε και ανακοίνωσε την άφιξη της Nintendo στο App Store!

v51ivrov

«Καλωσορίστε τον Mario και παρακαλώ υποδεχτείτε από τη Nintendo, τον πατέρα του Mario», είπε και στη σκηνή ανέβηκε ο Shigeru Miyamoto. Μιλώντας στα Ιαπωνικά, ο Miyamoto ανακοίνωσε ένα νέο παιχνίδι στο iOS, το Super Mario Run, το οποίο θα κυκλοφορήσει πριν τις (χριστουγεννιάτικες) διακοπές του 2016.

5easi4gt

dfsgh

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε και πάλι ο Tim Cook για να αναφερθεί στις δράσεις της Apple όσον αφορά στην εκπαίδευση, με τη δωρεά Mac και iPad σε καθηγητές και μαθητές, αλλά και τη δημιουργία ενός ειδικού λογισμικού για εκμάθηση στον προγραμματισμό, αλλά κι ενός ακόμη εκπαιδευτικού εργαλείου, του iWork.

Το Pokemon Go έρχεται στο Apple Watch

Όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του iWork, ο Tim Cook ανέβηκε στη σκηνή για να ξεκινήσει να μιλά για το Apple Watch. «Αφότου η Apple λάνσαρε το Apple Watch, έγινε η Νο2 εταιρεία ρολογιών στον κόσμο μετά τη Rolex. Είμαστε επίσης η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία smartwatch. Οι πελάτες αγαπούν το Apple Watch, το οποίο έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στο τι μπορεί ένα μοντέρνο ρολόι να κάνει», δήλωσε και προσκάλεσε στη σκηνή τον Jeff Williams για να μιλήσει για το λογισμικό Watch OS 3.

9no8pz37 y94wu0w3

«Η αποστολή μηνυμάτων είναι πιο εκφραστική από ποτέ», με τα νέα στίκερς είπε. «Προσθέσαμε το διαμοιρασμό της δραστηριότητάς σας», δήλωσε αναφερόμενος στη νέα εφαρμογή, Breathe και αφού μίλησε λίγο για τις νέες εφαρμογές του «έξυπνου» ρολογιού, ανακοίνωσε ότι το δημοφιλές Pokemon Go έρχεται και στο Apple Watch.

mz2n64fm

Όπως ανακοινώθηκε, η εφαρμογή Pokemon Go στο Apple Watch, θα ειδοποιεί τον χρήστη όταν πλησιάζει ένα PokeStop, ενώ μια οθόνη θα δείχνει όλη τη δραστηριότητα του χρήστη κι όλα τα αντικείμενα που έχει συλλέξει. Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη πριν το τέλος του χρόνου.

Η νέα γενιά του Apple Watch

«Θα συνεχίσουμε να σπρώχνουμε τα ρολόγια μπροστά και σήμερα είναι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσω την επόμενη γενιά του Apple Watch», δήλωσε στη συνέχεια ο Jeff Williams. «Το αποκαλούμε Apple Watch Series 2 κι έχει ριζικά επανασχεδιαστεί μηχανολογικά», συμπλήρωσε.

msrua7v8

Η νέα συσκευή θα είναι αδιάβροχη και θα μπορεί να βυθιστεί μέχρι και στα 50 μέτρα, με την Apple να προχωρά στον επανασχεδιασμό του ηχείου, ώστε να μην επηρεάζεται από τη στεγανοποίηση.

7lb65sha 1f16xiib

Επιπλέον, η συσκευή θα υπολογίζει πόσες θερμίδες καίμε, όταν κολυμπάμε! «Πιστεύουμε ότι οι κολυμβητές θα το λατρέψουν», δήλωσε ο Jeff Williams.

Το νέο ρολόι θα βασίζεται σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή, μέχρι και «50 φορές ταχύτερο», όπως ανακοινώθηκε, ενώ θα ενσωματώνει μια «εντελώς νέα GPU που θα αποδίδει 2 φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά».

2016-09-07T174459Z_1292781867_HT1EC971DAI1W_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

Όσον αφορά την οθόνη, θα είναι εντελώς νέα και 2 φορές φωτεινότερη από την προηγούμενη. «Είναι η φωτεινότερη οθόνη που η Apple έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε οποιοδήποτε προϊόν», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Jeff Williams, πριν καλέσει τους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν το GPS που η συσκευή θα ενσωματώνει.

Το Apple Watch Series 2 θα έρχεται σε μια ποικιλία σχεδίων, με θήκες από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι αλλά και «ένα νέο υλικό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε για καιρό: κεραμικό υλικό», το οποίο θα έχει μια ασημένια λάμψη και θα είναι 4 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι. Παράλληλα, θα υπάρχουν και εκδόσεις με την υπογραφή του Οίκου μόδας Hermes.

«Αυτό είναι το Apple Watch Series 2. Είναι ταχύτερο. Είναι φωτεινότερο. Είναι αδιάβροχο και μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί του. Διαθέτει ενσωματωμένο GPS… Πιστεύουμε ότι το Apple Watch είναι η απόλυτη συσκευή για μια υγιή ζωή», δήλωσε ο Jeff Williams.

oxo79o41

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και μια ειδική έκδοση σε συνεργασία με τη Nike. «Δεν είναι απλά ένα ρολόι, είναι ο τέλειος συνοδός σας στο τρέξιμο».

5e1x4bny

Η τιμή του θα ξεκινά από τα 369 δολάρια, ενώ η έκδοση της Nike θα είναι διαθέσιμη στην ίδια τιμή (369 δολάρια).

Το νέο iPhone

Ο Tim Cook επέστρεψε στη σκηνή για να ανακοινώσει το νέο iPhone. «Το iPhone είναι η χρυσή σταθερά της βιομηχανίας. Το τηλέφωνο με το οποίο όλα τα άλλα smartphones συγκρίνονται. Το iPhone έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε πράγματα. Πλέον έχουμε πουλήσει πάνω από ένα δισ.», δήλωσε.

Κατόπιν, ο δ.σ. της Apple προχώρησε σε μια σύντομη ανασκόπηση των νέων χαρακτηριστικών του νέου iOS 10.

«Προφανώς το πιο εξελιγμένο λογισμικό κινητού στον κόσμο αξίζει το πιο προηγμένο smartphone. Κι εδώ είναι. Είναι το καλύτερο iPhone που έχουμε ποτέ δημιουργήσει. Αυτό είναι το iPhone 7. Διαθέτει ένα νέο υπέροχο σχεδιασμό και θα ήθελα να έρθει ο Jony Ive (σ.σ. επικεφαλής σχεδίασης) για να σας πει περισσότερα», δήλωσε ο Tim Cook.

mxtz3sg9

Όπως εξήγησε ο Ive, το νέο iPhone 7 διαθέτει σώμα από αλουμίνιο.

hgll0d31

 

«Αυτό είναι το καλύτερο iPhone που έχουμε ποτέ κατασκευάσει. Θα το εξοπλίσουμε με 10 βασικά χαρακτηριστικά», δήλωσε από τη μεριά του ο επικεφαλής του Marketing της Apple, Phil Schiller και προχώρησε στην απαρίθμηση των λειτουργιών αυτών, μιλώντας ουσιαστικά για τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 7:

1. Νέος σχεδιασμός

2. Home button: Ξανασχεδιάστηκε για καλύτερη απόκριση και δυνατότητα παραμετροποίησης.  Θα αντιλαμβάνεται πόσο το πιέζουμε.uhky56lh

01w1v35y

3. Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη: «Για να δώσουμε αυτή την αντοχή, τα ανασχεδιάσαμε από μέσα προς τα έξω», δήλωσε και εξήγησε πως και τα 2 μοντέλα θα έχουν πιστοποίηση IP67.

rjpdgpxo

 

4. Αλλαγές στην κάμερα: Οπτικός σταθεροποιητής και στα δύο μοντέλα. Φακός 6 στοιχείων, με διάφραγμα 1,8. Ανάλυση 12 megapixel. Φλας 2 τόνων, με 4 LEDS που βγάζουν 50% περισσότερο φως. Αισθητήρας που θα αντιλαμβάνεται το τεχνητό φως και θα προσαρμόζει το φλας για καλύτερες λήψεις. Βελτιωμένος αισθητήρας για λήψη φωτογραφιών. Επιπλέον, με το iOS 10 οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν αρχεία RAW.

r1zgabs6d7d7ssa8

Η μπροστινή κάμερα στο iPhone 7 αναβαθμίζεται στα 7 megapixel. Όσον αφορά στο iPhone 7 Plus, «θα διαθέτει και δεύτερη κάμερα», όπως δήλωσε ο Phil Schiller, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές φήμες. Και οι δύο θα είναι 12 megapixel. Ο πρώτος φακός θα είναι ευρυγώνιος στα 28mm, ενώ ο δεύτερος θα είναι τηλεφακός 56mm.

hp37yzl1h9kqiwuz

Όπως εξήγησε ο Schiller, το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να μπαίνει στην κάμερα και κάνοντας κλικ θα ενεργοποιεί τον τηλεφακό, δίνοντας ουσιαστικά έτσι αναλογικό ζουμ στο smartphone.

ydr8myp8

5. Νέα οθόνη Retina: Θα είναι 65% φωτεινότερη από αυτήν του 6S.

59urwfpq

6. Ήχος: «Τα ηχεία που έχουμε τοποθετήσει στα iPhone 7 και 7 Plus είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην ποιότητα ήχου. Για πρώτη φορά έχουμε στέρεο ηχείο. Ένα στο κάτω μέρος κι ένα στο πάνω. Δίνουν διπλάσιας ένταση ήχο από αυτήν στο 6S», εξήγησε ο Schiller.

7. Νέα θύρα ακουστικών: Όπως ανακοινώθηκε, τα ακουστικά EarPods θα συνδέονται πλέον στο iPhone 7 μέσω της θύρας Lightning. «Από την αρχή σχεδιάσαμε τη Lightning για να είναι μια εξαιρετική θύρα ψηφιακού ήχου. Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά υπάρχουν πάνω από 900 εκατ. συσκευές που συνδέονται μέσω Lightning. Υπάρχουν ηχεία και ακουστικά σχεδιασμένα να την εκμεταλλεύονται», σημείωσε ο Schiller και πρόσθεσε πως σχεδίασαν ήδη έναν αντάπτορα από θύρα Lighting σε κανονική έξοδο ακουστικών, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία (πέρα από τα νέου τύπου ακουστικά).

pnp4x4rs3godrsrk

«Κάποιοι μας ρωτάνε γιατί να αφαιρέσουμε την αναλογική θύρα από το iPhone. Βρίσκεται μαζί μας για πολύ καιρό. Ο λόγος για να προχωρήσουμε; Θα σας δώσω τρεις: αρχικά δείξαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη Lightning για να συνδέσουμε άλλες συσκευές. Δεύτερον και ιδιαίτερα σημαντικό, τα smartphones μας είναι εξοπλισμένες με τεχνολογίες και θέλουμε περισσότερες. Είναι όλα μια μάχη με το χώρο με τους ίδιους περιορισμούς. Να διατηρούμε μια αρχαία σύνδεση είναι παράλογο. Τρίτον και σημαντικότερο, όταν έχεις ένα όραμα για το πώς η εμπειρία ήχου μπορεί να είναι, θέλεις να φτάσεις εκεί όσο το δυνατόν ταχύτερα».

ocpx8wqm

8. Ασύρματα ακουστικά: Ο Schiller ανακοίνωσε τα νέα Apple AirPods τα οποία θα είναι ασύρματα. «Πιστεύουμε σε ένα ασύρματο μέλλον». Τα νέα ακουστικά θα διαθέτουν αισθητήρα ο οποίος θα ανιχνεύει πότε βρίσκονται στο αυτί μας και μόνο τότε θα παίζουν. Επιπλέον, αγγίζοντάς τα, ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί τη Siri, ενώ θα εξοπλίζονται και επιταχυνσιόμετρα, καθώς και μικρόφωνα για περιορισμό των εξωτερικών θορύβων. Με μία φόρτιση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι και 5 ώρες, ενώ η θήκη τους θα διαθέτει μπαταρία με διάρκεια 24 ωρών. Επιπλέον, θα συνδέονται αυτόματα με το iPhone και το Apple Watch.   sdfsfs u2chz1ao2016-09-07T183552Z_370937685_HT1EC971FNE3Q_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

9. Apple Pay: Η λειτουργία ασύρματης πληρωμής θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες αυτό το φθινόπωρο, όπως την Ιαπωνία.

2016-09-07T184339Z_1821546259_HT1EC971FZO3W_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

10. Επιδόσεις: «Ειλικρινά, σχεδόν ντρέπομαι που κρατήσαμε αυτό μέχρι το τέλος», δήλωσε αστειευόμενος ο Schiller και ξεκίνησε την απαρίθμηση: Αρχικά, το νέας γενιάς τσιπ θα ονομάζεται A10 Fusion. Θα είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 64 bit. «Οι 2 πυρήνες θα είναι υψηλής απόδοσης. Θα είναι 40% ταχύτερος από τον A9. Οι άλλοι 2 πυρήνες θα είναι υψηλής αποδοτικότητας και θα τρέχουν με το 1/5 της ενέργειας των υψηλής απόδοσης πυρήνων», εξήγησε ο Schiller, σημειώνοντας πως έτσι το iPhone 7 θα επιτυγχάνει καλύτερη ενεργειακή διαχείριση κι άρα μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. «Το τσιπ των γραφικών θα είναι 50% ταχύτερο από τον A9.

2016-09-07T184433Z_1627497955_HT1EC971G1L3Y_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

gi8h4zhu

«Δεν είναι υπάρχει καμία αμφιβολία, ο A10 Fusion είναι το πιο ισχυρό τσιπ σε smartphone. Ο A10 Fusion θα επιτρέπει εφαρμογές και τίτλους που δεν ήταν μέχρι τώρα δυνατόν σε φορητές συσκευές. F1 2016. Gaming επιπέδου κονσόλας σε iPhone».

gfhfhjgjkg

Ο Phil Schiller επέστρεψε στο σημείο αυτό στη σκηνή και δήλωσε ότι το iPhone 7 θα διαθέτει μπαταρία που θα επιτρέπει 14 ώρες περιήγηση στον ιστό, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 7 Plus θα είναι 15 ώρες. «Το iPhone 7 διαρκεί 2 ώρες παραπάνω από το iPhone 6S κατά μέσο όρο».

r4motbw4

Τιμές και εκδόσεις

Όσο για το κόστος, το iPhone 7 θα τιμολογηθεί όσο και το 6S, αρχίζοντας από τα 649 δολάρια, προσφέροντας όμως το διπλάσιο χώρο από τη συσκευή που αντικαθιστά, καθώς θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 32GB, 128GB και 256GB. Η έκδοση Jet black θα είναι διαθέσιμη μόνο με 128 και 256GB.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε αποχρώσεις ασημί, χρυσή, rose gold, μαύρη και το ξεχωριστό jet black.

Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε 28 χώρες.

Το iOS 10 θα είναι διαθέσιμο στις 13 Σεπτεμβρίου. Τα ασύρματα AirPods θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στα τέλη Οκτωβρίου προς 159 δολάρια.  2016-09-07T185058Z_1177803451_HT1EC971GC644_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE 2016-09-07T185205Z_1403116098_HT1EC971GED46_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

sfdghj 2016-09-07T185705Z_342242939_HT1EC971GMQ4A_RTRMADP_3_APPLE-IPHONE

xzrn0hb6

«Τι πρωινό! Ελπίζω ότι μπορείτε να νιώσετε από όλες τις λεπτομέρειες που μοιραστήκαμε μαζί σας, το επίπεδο του ενδιαφέροντος που δίνουμε στα προϊόντα μας. Το iPhone 7, το πιο προηγμένο iPhone που έγινε ποτέ. Κάνει όλα τα πράγματα που κάνετε, τόσο καλύτερα. Τα AirPods θα βοηθήσουν να εισάγουμε το μέλλον του ασύρματου ήχου. Και τα νέα Apple Watch Series 2. Είναι η κορυφαία συσκευή για μια υγιή ζωή», δήλωσε κλείνοντας ο Tim Cook και κάλεσε στη σκηνή την Sia.

TIM COOK 38fedb05-4db9-46b8-996f-2d9d2648818f_800 2b7ccec4-d261-4b34-b77d-e9d9b7be9734_800