Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική Ελλάδας, η οποία θα δώσει το «παρών» για 3η φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τελικά η Γαλλία κατάφερε να κάνει ιστορική ανατροπή, πετυχαίνοντας με αμφιλεγόμενο τρόπο να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Χωρίς σκανδιναβική ομάδα το Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1982.

Ξεχωριστές οι επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος «έπιασε» τον Πέδρο Παουλέτα στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Πορτογαλίας.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει κάποια από τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από το χθεσινό… ξεκαθάρισμα που έγινε εν όψει του Μουντιάλ

-Η Ελλάδα προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (μετά το 1994 και το 2010), βασιζόμενη στην καλή άμυνά της – κυρίως στα εντός έδρας ματς. Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε μόλις ένα γκολ στους έξι αγώνες που έδωσε στο «Καραϊσκάκη».

-Με τη χθεσινή ήττα της Ουκρανίας (από τη Γαλλία), η Ολλανδία είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα από την Ευρώπη που παρέμεινε αήττητη μέσα στο 2013 (7 νίκες και 5 ισοπαλίες).

-Με την πρόκριση της Γαλλίας στην τελική φάση του Μουντιάλ, και οι οχτώ πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές (Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Αγγλία, Αργεντινή και Ισπανία) θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

-Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1982 στη διοργάνωση της Ισπανίας, όπου καμία ομάδα από την Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία) δεν θα συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-Κριστιάνο – Ζλάταν: σημειώσατε 1, με την Πορτογαλία να προκρίνεται για 6η φορά σε Μουντιάλ και 4η συνεχόμενη και τον διεθνή άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να ισοφαρίζει την επίδοση με τα 47 γκολ του Παουλέτα με το εθνόσημο.

-Η Γαλλία κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ευρωπαϊκή Ζώνη που καταφέρνει να «σβήσει» τη διαφορά δύο γκολ σε μπαράζ του Μουντιάλ.

– Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ για την Πορτογαλία από τις 6 Σεπτεμβρίου, όταν οι Ίβηρες είχαν επικρατήσει με σκορ 4-2 της Βόρειας Ιρλανδίας σε φιλική αναμέτρηση.

-Η Ισπανία έχασε από την Νότιο Αφρική και αυτή είναι η πρώτη ήταν από ομάδα που φοράει πράσινα σορτσάκια από το 2004, όταν οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί με σκορ 1-0 από την Πορτογαλία.

– Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι η χώρα που με τον μικρότερο πληθυσμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

– Η Κροατία προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Το 1998 είχε αναδειχτεί Τρίτη, ενώ το 2002 και το 2006 ήταν Τρίτη στους ομίλους της.

– Η Γκάνα έγινε η 25η χώρα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα «μαύρα αστέρια» θα συμμετάσχουν για 3η συνεχόμενη φορά στη διοργάνωση μετά το 2006 και το 2010.

Πηγή: sport-fm.gr