Όχι, δεν απάντησε αν όντως θα μονάσει, όπως είχε πει πως θα έκανε σε περίπτωση αποκλεισμού. Ο Βίκτορ Πιτσούρκα αναγνώρισε την αξία της Εθνικής και τη δίκαια πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως όμως να παραλείψει να γκρινιάξει για τη διαιτησία των δύο αγώνων.

«Ίσως αυτή να είναι η διαφορά ανάμεσα στην αξία των δύο ομάδων. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από μας και στα δύο παιχνίδια. Πέρασε δίκαια, παρότι είχε ένα γκολ οφσάιντ στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα δεν μας δόθηκε πέναλτι. Ακόμη και σήμερα, που ήρθαμε 1-1 και είχαμε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς. Ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά ήρθε και το γκολ της Ελλάδας εδώ», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός.

«Ήταν μία ωραία εμπειρία η πορεία μας στα προκριματικά και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να προκριθούμε. Θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και μείναμε εκτός. Πιστεύω πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες, είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο και αν δεν είχαμε δεχτεί το γκολ στη ρεβάνς, ίσως να είχαμε ντέρμπι», πρόσθεσε.

Για το μέλλον του στον πάγκο της Ρουμανίας, είπε: «Ελπίζω η Ρουμανία να προκριθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Είμαι απογοητευμένος».

Πηγή: Sport-fm.gr